ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki şifalı olduğu söylenen kükürtlü ve sodalı suyun doğduğu su kaynakları her yıl hem bölge halkı hem de yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğruyor. Sıcaklığı 12- 13 derece olan suya girenler yaz sıcağından kurtulurken, çeşitli hastalıklar için de şifa arıyor.

Demre'nin Kekova'ya açılan penceresi Çayağzı Limanı yolunun sağında ve solunda buz gibi, kükürtlü ve sodalı sular fışkırıyor. Sağ tarafta fışkıran kaynak küçük bir çay oluşturuyor. İki kaynağın da yaz aylarında sıcaklığı 12- 13 derece. Sıcaktan bunalan Demreliler ve ilçeye tatile gelenler bu soğuk su kaynaklarına akın ediyor. İki kaynağın dört noktasında suya giriliyor. İki kaynak da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Demre Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenerek havuzlar ve suya girecek bölümler oluşturuldu.

Sağdaki kaynağın çıktığı yerde Likya döneminden kalma küçük taş havuz ve sonradan yapılan büyük bir havuz bulunuyor. Taş havuza ancak 4- 5 kişi girebiliyor. Buraya gelenler havuzlara atlayarak ve suyun kaynağına oturarak serinliyor. Havuzların yanındaki çamurda birçok kişi iyi geldiği söylenen çamurla yüzünü ve vücudunu kaplıyor. Soğuk suyun da güneş yanıklarına, böcek ısırmalarına, cilt hastalıklarına ve kas ağrılarına iyi geldiği belirtiliyor. Soldaki kaynakta da küçük bir taş havuzdan su kaynıyor. Bu suyun açken içildiği zaman mide hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Bu kaynağın yatağında kano gezileri de yapılıyor.

Fatma Gül Cesur iki yıldır cilt sorunu için bu su kaynaklarına geldiğini belirterek, "Kükürt ve çamurun cilt hastalıklarına etkisini duydum. Onun için geldim. Rahatlattığını gördüm. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.
Demreli Ahmet Levent de "Hava sıcaklığı burada 40 derece. Türkiye'de herkes yanıyor, biz burada donuyoruz. Tüm Türkiye'yi bekliyoruz, davet ediyoruz" diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Mustafa Balcı, "Tavsiye üzerine geldim. Dışarıda 40 dereceye yakın bir sıcaklık var. Burada buz gibi bir su. Çok serinledik. Herkese tavsiye ediyorum. Doğal bir kaynak. Arayıp da bulamayacağımız kadar güzelliklere sahip" dedi.

Antalya'dan gelen Muhammet Pınar ise "Demre'ye ilk kez geliyorum. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine. Hava sıcaklığı şu anda 40 derecenin üzerinde. Suya girip çıktıktan sonra herhangi bir sıcaklık hissetmedim. Buraya herkesin gelmesini tavsiye ederim" diye konuştu.