Giresun'un atma türkü geleneğinin son temsilcilerinden biri olan İbrahim Gülpınar 27 Ocak 2016 çarşamba günü akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

1971 yılında Tirebolu Aslancık Köyü'nün Çubukdağ Mahallesinde dünyaya gelen İbrahim Gülpınar küçük yaştan beri kemençeye merak salmıştı yöre sanatçılarından bu sanatı öğrenmişti.

"Köroğlunun BMC'si" ile bir anda adını bölgede duyuran Gülpınar yaptığı komik şarkılar ve atma türküleri ile yöre insanının ve Türkiye’nin yüzünü güldürmüştü.

Kafama Göre, Bizim Ömer (Almancı), Köroğlunun bmc’si (Single), Mösyö Kadir, Adam Sevdalandımı, Bu Hoca Bizim Hoca, Kalıbımı Basarım, Neremi-Sen Tombul Ben Tombul gibi albümlere imza atan Gürpınar Kanal D de yayınlanan Beyaz Show'da yaptığı kemençe şovu ile de sanatına olan hâkimiyetini göstermiş ve "Kemençeyi Konuşturan Adam" olarak anılmaya başlamıştı.

"Facebook" ve yeni yayınladığı "Sivas kangalı" şarkıları sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kıran Gülpınar 13 Ocak'ta kalp krizi geçirmişti. Evinde dinlenen sanatçı 27 Oak Çarşamba günü rahatsızlanarak tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisine kaldırıldı. Buradaki tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Gülpınar akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Gülpınar'ın naaşı 29 Ocak 2016 Cuma günü cenaze namazının ardından doğduğu Aslancık köyünde toprağa verilmek üzere yaşadığı Gebze'den yola çıktı.

Ölüm haberi fenomen olduğu sosyal medyadan anında yayılan Gürpınar, bu kez hayranlarını ağlattı.