Erzurum Türkiye'nin iç Anadolu bölgesinde yer alan ve yüz ölçümüne göre en büyük 4. İlidir. Soğuğuyla meşhur bu ilimizde kış turizmi oldukça yaygındır. Türkiye'nin en yüksek dağlarından birisi olan Palandöken Dağı Erzurum’da yer almaktadır. Aynı zamanda 2010 Kış Olimpiyatları Palandöken’de yapılmıştır.

Kış turizmi ile ülke çapı ve yurt dışına nam salmış bu şehrimiz kış aylarında kayak tutkunlarının uğrak noktası olmaya devam etmektedir. Bu konuda hizmet veren bir çok pist bulunmakta şehir merkezinden çok yakın olan palandöken e ulaşım için belediye otobüsleri dahil bir çok ulaşım şeklini kullanabilirsiniz. Konaklama konusunda da Türkiye'nin en gelişmiş kayak pistlerinden olan palandökende konaklamak istediğiniz bütçeye ve konfora göre alternatifler arasından istediğinizi seçebilirsiniz.

    Camiileri, kaplıcaları, müzeleri ve turistik bölgeleriyle ünlü Erzurum’da  Palandöken Kayak Merkezi her sezon binlerce kayak severi ağırlıyor. Üstelik Erzurum, hava yolu ile ulaşımı kolay bir il olduğundan yerli turist açısından zengin bir ildir.

     İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya hava limanlarından direkt uçuş olmasından dolayı Erzurum uçuşu yapmak çok kolay ve basittir. Hava yolu firması olarak Bora jet uçak bileti ve Atlas global hava yolları nı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Erzurum Hava limanı Türkiye'nin en uzun 2. pistine sahip bir limandır. Bu sebepten ötürü yurt dışından gelen charter tur uçakları da kolayca inişlerini gerçekleştirmekte ve gelen turistlerin sayesinde şehir ekonomisine önemli katkı sağlanmaktadır. Erzurum'a uçak bileti satın alırken birçok alternatif içerisinden seçim yapmanız gerekmektedir. Biz size ekonomik fiyatlardan faydalanmanız açısından kolaybilethatti.com internet sitesinden satın almanızı önermekteyiz. Bu arada Erzurum'a gitmişken size tavsiyemiz mutlaka bir cağ kebabı yemeniz kesinlikle pişman olmayacaksınız etleri çok güzel olan Erzurum'un bu meşhur kebabı ağzınızda çok güzel bir tat bırakacaktır.