Son yıllarda İslami Tatil kavramı oldukça fazla duyulmaya başladı, muhafazakâr kesimin normal otel ya da gezilerde dini vecibelerini yerine getirememesi ya da bazı konularda şüpheye düşmesi sebebiyle oluşan ihtiyaçlara cevaben bu sektör doğdu. Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde İslami kesimin tatil ihtiyacı ve gezi planlarına cevap verebilmek için http://www.hitittour.com/ adlı şirket çeşitli alternatifler sunuyor. Tur rehberleri gezi planı yaparken namaz vakitlerinde ara verip, ibadethanelere uğruyor. Konaklanan otellerde kadın ve erkeklere yönelik ayrı bölümler yer alıyor. Vizesiz Turlar dâhilinde de bu imkânları sunan firma muhafazakâr kesimin aradığı tüm sorulara cevap oluyor.

Avrupa Seyahati de Mümkün

Balkan ülkeleri ve Avrupa ülkelerine yapılan seyahatlerde rekabet dolayısıyla son yıllarda rağbet oldukça arttı. Tur şirketlerinin birbirleriyle olan rekabeti sonucu tatilciler uygun fiyatlara yurt dışı seyahati fırsatı elde etti. Bu gidilen ülkelerde ve ülkemizde ekonomik canlanmaya ve hareketliliğe sebep olmuş, bir taraftan da ülkemizin yurt dışında tanıtımına yardımcı olmuştur. Vize gerektirmeyen Balkan Turu geçtiğimiz yıl birçok kişi tarafından tercih edilmiştir. Ortak tarih ve kültür değerlerimizin bulunduğu bu ülkeler bizleri kardeş olarak nitelediğinden çok samimi karşılıyorlar. Osmanlının uzun süre hâkimiyeti altında kalan Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya gibi ülkeleri gezerken hem tarihimizin esintilerini ruhunuzda hissedecek hem de Osmanlı mimarisinin eşsiz yapısını hayretle izleyeceksiniz.

Ortak Kültür

Balkan ülkeleri önümüzdeki 5 yıl içinde yaptığınız tatil ve gezi planlarınıza mutlaka dâhil edilmesi gereken yerlerdir. Bunun yanı sıra Avrupa Turları yine listenize eklenmesi gereken gezilerden. Yurtiçi bir otelle hemen hemen aynı fiyata gidebileceğiniz bu alternatifler farklı kültürleri tanımanıza ve farklı ülkeler gezmenize yardımcı olacak, hayata bakış açınızı değiştirecektir. Aileniz ya da arkadaşlarınızla unutulmaz bir tatil yaşamak istiyorsanız Hitit Tur’un düzenlediği gezi turlarına göz atabilirsiniz. Rehber eşliğinde yapacağınız gezilerde her yeri tanıma fırsatı bulabileceksiniz. Rehbersiz yapılan gezilerde şahit olduysanız ya hiçbir şey anlamazsınız ya da anlamak için yabancı dillerde yazılmış tanıtımları okumak için sözlük karıştırırsınız. Tüm bunlara gerek kalmadan rehber eşliğinde yapacağınız bir gezinin verimi elbette tartışılamaz.