Günümüzde tarım ve hayvancılık işiyle uğraşan kişi sayısı oldukça fazladır ve bu iş, son derece kazançlı bir iştir. Özellikle son yıllarda girişimcilere sunulan birçok kredi olanakları sayesinde birçok girişimci tercihlerini hayvancılık tarafında kullanmışlardır. Hayvancılık sektöründe en önemli unsurlar hayvanların sağlığı ve buna bağlı olarak da, günlük getirisidir. Hayvanların sağlıklı olması için girişimciler birçok şirketlerle anlaşma sağlamaya çalışmış olsalar da, beklentilere karşılanamamakta kalmıştır.

 Özellikle Türkiye’de hayvan ithalatı ile uğraşan çok az sayıda şirket ve kuruluşlar mevcuttur. Bu iş oldukça zor bir iştir ve yıllara dayalı tecrübe gerektirmektedir. Büyük baş hayvanların yurtdışından sağlıklı bir şekilde getirilmesi ve buradaki alıcılarına ulaşması oldukça zorlu ve uzun bir süreçtir. Bu konuda profesyonel ekibi ve yıllara dayalı tecrübeye sahip olan Kalkan Genetik sizlere en kaliteli şekilde hizmet vermektedir. Birçok hayvancılık sektörüyle uğraşan kişilerin talep etmiş olduğu gebe düve ithalatı şirketimizce başarılı bir şekilde gerçekleşmektedir. 2009 yılından bu yana birçok ülkelerden canlı hayvanların ithalatı gerçekleştirmiş olan şirketimiz müşterilerine gönül rahatlığı ve güven duygusu sağlamıştır. Üreticiler ve müşterilerle sıcak bir bağ oluşturmuş olan Kalkan Genetik, yıllardan beridir aynı müşterilerle halen çalışmaya devam etmektedir. En sağlıklı ve titiz bir şekilde canlı hayvan ithalatı gerçekleştirmekle beraber, hayvanların getirilmeden önce sağlık kontrolünden geçerek sağlıklı olup olmaması kontrol edilmektedir. İşinde profesyonel olan danışman ekibimizle müşterilerin istek ve arzularını prensiplerimizle birleştirerek daha sağlam alt yapıya sahip olduk.

Kalkan Genetik olarak en büyük misyonumuzun Türkiye’de hayvancılık sektörünün gelişmesini sağlamak olduğunu belirtmek isteriz. Hayvanların ithalatı yasalara uygun bir şekilde yönetilmektedir. TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ithalat şartlarına uygun olarak çalışmakta ve bakanlığın öngörmüş olduğu ülkelerden hayvan ithalatını gerçekleştirmekteyiz.

Şirketimizin bugünkü pozisyonu oldukça yüksek mertebelerde olmasına rağmen her zaman zirveye koşmayı kendimize hedef koymuş durumdayız. Canlı hayvan ithalatı hayvan taşımacılığı için özel olarak tasarlanmış olan tırlar yardımıyla yapmaktayız ve yolculuk esnasında devamlı olarak hayvanların sağlığını kontrol etmekteyiz. Türkiye’ye getirmiş olduğumuz hayvanları son defa sağlık analizine soktuktan sonra, istediğiniz adrese hayvanlarınızı getirmekteyiz.