Türkiye Barolar Birliği (TBB) Gençlik İletişim Birimi ve Hayvan Hakları Kurulu üyeleri Eryaman Susuzköy’deki hayvan barınağını ziyaret ederek mama yardımı yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanından avukat, stajyer avukat ve üniversite öğrencilerinden oluşan Türkiye Barolar Birliği Gençlik İletişim Birimi, 22 Temmuz 2017’de sokak hayvanları yararına düzenlediği etkinlikte, 4 ton mama yardımı toplamıştı. Bu mamaların dağıtımına başlayan gençler, Ankara Eryaman’da bulunan İnci Anne’nin barınağını ziyaret etti.

VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ HUKUKÇULARI YALNIZ BIRAKMADI

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri de hukukçuları yalnız bırakmayarak barınak ziyaretine katılarak hasta ve yaralı hayvanlara müdahale etti. Etkinlikte ayrıca kanserli bir köpeğin tedavisi için de yardım toplandı.

Gençlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İnci Anne (İnci Aksoyoğlu), “Türkiye Barolar Birliği’ne, TBB Gençlik İletişim Birimi’ne ve TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu başta olmak üzere Türkiye’deki tüm avukatlara bize yaptıkları yardımdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Desteğe çok ihtiyacımız var. Herkes bir hayvan sahiplenip gelip burada bakabilir. Herkesi barınağımızı ziyaret etmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu olmak üzere bu projeye destek veren herkese teşekkür eden Av. Görkem Alyanak ise TBB Gençlik İletişim Birimi olarak topladıkları mama yardımlarını olabildiğince çok barınağa ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.