Esmaül Hüsna listesi demek Allah’ın var olan 99 isminin listesi demektir. Hepsi bir farklı güzel, hepsi ayrı bir güzel anlam taşır içinde.  Bugün biraz sizlere bunlardan bahsetmek isteriz. Elbette 99 ismin hepsi de bizler için çok özel ve anlamlı. Hepsi ile hayatı kolaylaştıran tılsımlara sahip bir güçleri olduğuna inanıyoruz. Örneğin dara düşenler için maddi zorluk yaşayanlar için bu sitede Esmaül Hüsna listesine baktığımızda El Basıt esmasını görebiliyoruz. Dara düştüğünüzde rızkımız azaldığında rızık duası niyetine okuyabileceğiniz bu esma ile ne denli iç huzur buluyor olacaksınız sizlerde tanık olarak yaşayacaksınız. Ayrıca kaza, bela ve sıkıntılardan bizleri koruyacak olan bu duayıda herkesin okuması gerektiğini düşünmekteyiz. http://www.esmaulhusnasirlari.com/vakia-suresi-fazileti.html

Bizler artık o kadar içimize işlemiş bir halde yaşıyoruz ki, bazen rast gitmeyen işlerin karşısında sinirlendiğimizde sadece ektiğimiz Esmaül Hüsna zikirleri bizleri rahatlatabiliyor. Dolayısı ile bunların çoğunu bilmek ve öğrenmek hatta tamamına vakıf olmak çok daha önemli ve gerekli olan bir bilgidir.

Özellikle çocuklarıma da küçük yaştan itibaren Esmaül Hüsna listesini okutmalı ve onlarında çıkış noktalarını bu güzel sözler ile donatmalıyız.  Bir şey sonrasında şükretmesini bilen ve El Vehhab yani sonsuz nimetleri sunan yaradan zikir ederek ulaşan bir evlattan daha hayırlı ne olabilir ki?

Bizler aslında bizlere sunulan bu nimetleri acaba yeterince kullanıyor muyuz. Esmaül Hüsna listesini okuduğumuz her zaman ne kadar güzel anlamları olduğunu görüyoruz, hepsinin ne kadar koruyucu ve yardımcı olduğunu görüyor ama kaçımız uyguluyoruz. Sadece ağızlarda söylenmek için değil, kalben hissetmek için yapılmalıdır zikirler. Eğer bunu zaten yapabiliyorsanız sizler hem iç huzurunuzu bulmuş olacak hem de aslında sorunların üstesinden nasıl daha kolay gelebildiğinizi herkese göstermiş olursunuz. İçiniz sıkıldığında kendinizi yalnız hissettiğinizde Yaradan’a sığındığınızda yapmanız gereken tek şey Esmaül Hüsna listesinden bir zikir yapmak olacak. İstediğinizi tekrar tekrar okuyabilir ya da zaman zaman hepsini ezbere bilseniz dahi tekrar bir baştan sona kadar hatırlatma yaparak okumanız ne kadar değerli olacaktır. Ailece bunu güzel bir ahlak olarak edinmeniz ve dara düştüğünüzde esmalara başvurmanız kadar size huzur verecek başka bir şey olmayacak kanaatindeyiz.

Kaynak : http://www.esmaulhusnasirlari.com/