Değer verdiğimiz çocuklarımızın güvenliği için her şeyi yaparız. Mümkünse çocuklarımızı gittiğimiz her yere götürmeye çalışırız. Yanımızdan ayırmak istemediğimiz çocuklarımızı, araçların içerisinde önlem almadan götürmek pek güvenli olmayabilir.  Güvenliği test edilmiş oto koltuğu modelleri ile araçlarınızda çocuklarınız daha güvenli bir şekilde seyahat edebilir.

Belli bir yaş aralığına kadar, arka koltuklara yerleştirilen bu koltukların modelleri, yaş grubuna göre değişir. Oto koltuğu seçerken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bunlardan bir tanesi de, bu koltukların 36 kg taşıma kapasitesi olduğudur. Yanlarda ve ön kısımda emniyet kemerinin olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Aracın savrulma anında ya da ani fren yapması durumunda, yanlardaki ve öndeki emniyet kemerleri hayat kurtarır.

Oto Koltuğu Modelleri

Cybex marka oto koltuklarında; 11 farklı yükseklik ayarı ve 2 farklı yatış pozisyonu bulunur. Böylelikle bebeğinizin boyuna ya da durumuna göre koltuk ayarını yapabilirsiniz. Her türlü durumda, bebeklerin kafasını sabit olarak tutabilen, 3 farklı kademede ayarlanabilen koltuk başları, bu ürüne özel patentlidir. Geliştirilmiş havalandırma sistemi ile bebeklerin vücut ısısının korunmasına yardımcı olur. Yandan gelebilecek darbelere karşı hava yastığı gibi görev yapan yanlıklar da güvenliği en üst düzeye çıkarır.

Cybex ürünlerinde bulunan güvenlik özelliklerinden bir tanesi de, ısofix sistemidir. Bu sistem sayesinde, koltuk aracın arka koltuğuna güvenli bir şekilde monte edilebilir. Arka koltukta monte edilen bebek koltuklarının, mümkün olduğu kadar sabit durması gerekir. Aracın savrulması halinde ya da ani fren durumlarında, bu sistem hayat kurtarmayı sağlayacaktır.

Cybex ürünlerinde kullanılan kumaş türünün özelliği, kolay bir şekilde yıkanabilmesidir. Yüksek sıcaklıklarda bile rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

Oto koltukları fiyatları ve özellikleri hakkında; http://www.novabazar.com/Oto-Koltugu bilgi alabilirsiniz.