Tatil yapan kişiler için olmazsa olmazlardan biri özel günlerdir. Tüm sene beklediğiniz eşsiz tatilinizi yine gideceğiniz tatil beldesi için de eşsiz sayılan günler içerisinde geçirmek heyecan ile mutluluğunuzu 2 katına çıkaracaktır. Bozcaada sakinleri, Bozcaada’ya gelmek isteyen ziyaretçiler için Bozcaada için özel günleri sunmaktalar. Eğer tatilinizi daha da zevkli yaşamak istiyorsanız, tarihini Bozcaada’nın özel günlerine denk getirebilirsiniz. İşte Bozcaada’nın bazı özel günleri…

New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K Koşusu, geçen sezon 9 Mayıs tarihinde düzenlenmişti. Bu yıl 14 Mayıs’ta düzenleneceği açıklanan program hakkında detaylı bilgiler için:

http://www.bozcaadam.net/new-balance-bozcaada-yari-maratonu-ve-10k-kosusu-programi-belli-oldu/

Bozcaada Ayazma Panayırı, her yıl 26 Temmuz tarihinde kutlanır.

Bozcaada Ozanın Günü ve Homeros Okuması  11 veya 12 Temmuz tarihlerinde kutlanır.

Bağbozumu Festivali  4, 5 ve 6 Eylül tarihlerinde yapılmaktadır.

Yerel Lezzetler Festivali 12 Eylül tarihinde yapılmaktadır.

 BIFED, yani Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali de 22 ile 25 Ekim tarihleri arasında yapılmaktadır.

Bunun dışında Bozcaada’da her yıl yapılan birkaç özel gün daha mevcuttur. Ayrıca bazı yıllar bazı özel organizasyonlar Bozcaada’da yapılmaktadır. Bozcaada otelleri, bu tarihlerde neredeyse hiç rezervasyon kabul edemez durumda olurken Bozcaada pansiyon ve bağ evleri, bu dönemde daha mütevazi hizmet anlayışlarıyla konaklama yapabileceğiniz diğer güzel alternatifler. Adanın bu özel günlerinde adada olmak istiyorsanız çok daha önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Yılbaşı, Sevgililer Günü ve Bayram günleri için de özel organizasyonlar Ada’da mevcuttur. Balayınızı, doğum gününüzü de en güzel bir şekilde Bozcaada’da tatil yaparak geçirebilirsiniz. Çok kişi tarafından tercih edilen Bozcaada yoğun olduğu için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Bozcaada hakkında en detaylı ve güncel bilgilere erişmek isteyenler için hazırlanmış online Bozcaada rehberine www.bozcaadam.net üzerinden ulaşabilirsiniz.