Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan ve Meclis üyesi Mehmet Tirgil'in de yer aldığı ziyarette Başkan Altınok Öz, Berlin Parlamentosu milletvekili Hakan Taş ve beraberindeki heyete proje odasında Etap 1 - Etap 2, Ceviz Meydanı ve Uğur Mumcu Kent Meydanı projelerini anlattı. Başkan Altınok Öz, ziyarette konuklarına göreve geldiği günden bu yana yaptığı projeleri ve çalışmaları detaylarıyla paylaştı.

Kreş sayımızı 11'e çıkardık

Başkan Altınok Öz, göreve geldiğinde kreş sayısının 1 olduğunu, yapılan çalışmalar ve projelerle kreş sayısını arttırarak 11'e çıkardığını ve kreşlerin ilerideki dönemlerde de yapılacağının altını çizerek şöyle konuştu: "Göreve geldiğimiz de kreş sayımız 1'di. Şimdi ise 11 kreşimiz ve bu kreşlerimizde 570 öğrenci eğitim ve öğretim görmekte. Her mahalleye kreş yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İleri ki dönemlerde kreşlerimizde öğrenci sayımız artacaktır." dedi.

İnsanların nefes alabileceği yeşil alanları 300 bin metrekareye ulaştırdık

Göreve geldiklerinde yeşil alanların az olduğunu ancak Kartal Belediyesi'nin çalışmaları sonucu bugün yeşil alanların 300 bin metrekareye ulaştığını belirten Başkan Altınok Öz, " Kartal'ın 2009'a kadar 144 bin metrekare yeşil alanı vardı. Yapılan çalışmalarla insanların nefes alabilecekleri ve çocukların güvenle oynayabileceği park ve yeşil alanlarımızı 300 bin metrekare çıkardık." diye konuştu.

TAK KARTAL'ı anlattı

Gönüllü gençlerin mahallelerde bir araya gelerek sorunlar üzerinde tartışıp çözüm üreteceklerini belirten Başkan Altınok Öz, "TAK KARTAL, Kartal'ın sorunlarını, tasarım, araştırma ve katılım yoluyla çözmeye çalışan bir program. Özellikle gönüllü gençleri mahallelilerle bir araya getiren TAK Kartal, sorunların tartışılmasını ve sorunların çözümünde tasarımı bir araç olarak kullanarak bir takım program ve projelerin gerçekleştirilmesini sağlayan bir ortam. Mahallelere konteynerler koyacağız. Biz buna 'TAK KONDU' dedik. Geçtiğimiz günlerde Kartal Meydanı'nda TAK KONDU'yu törenle hayata geçirdik. Burada tasarımcılarla bir araya gelecekler. TAK programlarını diğer kentlerde de çoğaltmayı umuyoruz. İstanbul hatta Anadolu'da, buradan kazandığımız deneyimleri çoğaltacağız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Altınok Öz ve beraberindeki heyet, sosyal medya geçerek Kartal'da sorunların hızlı bir şekilde nasıl çözüldüğünü ve sosyal medyanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin ardından Alman SOL PARTİ/DIE LINKE Berlin Parlamentosu milletvekili, iç politika, katılım ve politik göçmenler sözcüsü Hakan Taş ve beraberindeki heyet Başkan Altınok Öz'e çalışmalarında başarılar dilerken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altınok Öz'de teşekkür etti.