En iyi kız arkadaşınızı dinlemeyin

Bu size biraz garip gelebilir ama doğru olduğunu belirterek nedenini açıklayalım: Elbette en yakın arkadaşınız size kendinizi daha iyi hissettirmek için yanınızdadır ama sizi yanlış yönlendirmesi de olasıdır. “Eğer onunla konuşmaya ihtiyacın varsa eski sevgilini ara” ya da “ Eminin sana geri dönecek” gibi sizi teselli etme amaçlı cümleler sarf edebilir. Oysa sizin o anda aradığınız bu tarz öğütler değildir. İyisi mi en iyi erkek arkadaşınızı arayın. O size durumun gidişatıyla ilgili daha gerçekçi sözler söyleyecektir. Ne de olsa işe erkeklerin tarafından bakma becerisine sahip.

Gece 10 ile sabah 7 arasındaki saatlerde telefonlara ve e-mail'lere cevap vermeyin

Bu saat aralığında mantığınız duygularınızın gerisindedir. Belki ayrılık acısıyla teselli olsun diye aldığınız alkol vücudunuzda dolaşımdadır. İşte tüm bu nedenlerle aslında sonradan pişman olacağınız konuşmalar ya da mesajlaşmalar yapabilirsiniz. Genelde mesaj ya da mail yazmak konuşma yapmaktan daha fazla tercih edilir. Dolayısıyla kendi kendinize şunu tekrarlayın: Mesajlaşmak sizin dostunuz değildir. Özellikle de gece yarısından sonra.

Duygusal patlama yaratacak şarkılar dinlemeyin

Özellikle de Halil Sezai ya da Emre Aydın gibi duygusallık dozu yüksek şarkılar üretenler, her ne kadar çok sevdiğiniz şarkıcılar da olsa, hemen ayrılık ertesinde onlardan uzak durun. Sizi olduğunuzdan daha da aşağı çekerler çünkü. Oysa sizin teselliye, moral kazanmaya ihtiyacınız var.

Çareyi dondurma kasesinde aramayın

Evet, üzgünken bazı insanlar tepkilerini kendilerini yemeğe vererek gösteriyorlar. Özellikle dondurma, çikolata gibi serotonin adlı mutluluk hormonunu yükseltici yiyeceklerde çare aramaktan uzak durun. Çünkü bu anlık mutluluk yerini büyük bir pişmanlığa bırakacaktır. İyisi mi bu gerçeği aklınızdan çıkarmadan buzdolabından uzaklaşın.

Onun Facebook sayfasından güzel bir haber geleceğini ummayın

Evet, insan ne olursa olsun ayrıldığı sevgilisinin o anda neler yapıyor, nereye gidiyor olduğunu merak eder. Ama bu merak duygunuza hakim olmalısınız. Yapacağınız son şey, bıraktığınız sevgilinizin Facebook sayfasından onu izlemek olmalı. Çünkü bu, sizin acınızı dindirmek yerine çoğaltacaktır. Üstelik terk eden taraf o ise ve ayrılık sonrası yeni bir ilişkiye yelken açmışsa, eski sevgilinizi yeni sevgilisiyle birlikte görmekten mutlu duymayacak olan sizsinizdir. En iyisi, derhal onu arkadaş listesinden silmektir.

Daima şimdiki gibi kötü hissedeceğinizi düşünmeyin

İnsan o anki ruh halinin son bulacağına bir türlü inanmak istemez genelde ayrılık sonrası. Ama sadece geçeceğine inanıp kendinize zaman tanımanız yeterli. Çünkü zaman gerçekten her şeyin ilacıdır. 

Karşınıza çıkan ilk erkekle evlenmeyi düşünmeyin

Çivi çiviyi söker! Çok da yanlış diyemeyiz, ama her çivi değil bu eski çiviyi söken. Doğru çiviyi bulmak önemli. Yani diyeceğimiz o ki, ayrılığın etkisi henüz çok tazeyken acıyı dindireceği inancıyla ilk karşılaştığınız ve size ilgi gösteren erkeğe evleneceğiniz ya da uzun süreli bir ilişki yaşayacağınız kişi gözüyle bakmayın. Ayrılık sonrası yeni bir ilişki için kendinize biraz zaman tanıyın.