Bir yılın daha sonuna yaklaşırken uzun zamandır heyecanla beklediğimiz, yılın son filmleri sinema severlerle buluşmaya başladı. Aralık ayı boyunca vizyona girecek ve gösterimi sürecek olan filmlerden merakla beklenen 8 tanesini listeledik. Havaların giderek soğuduğu şu günlerde boş vakitlerinizi sinemaya giderek değerlendirmeyi planlıyorsanız listemize göz atın. İşte Aralık 2016’nın merakla beklenen vizyon filmleri:

1.     Görümce (Vizyon Tarihi: 2 Aralık)

Ahmet, kendisine aşırı düşkün olan ablası Yeliz ile beraber yaşayan genç ve bekar bir adamdır. Bugüne kadar yaşadığı tüm ilişkiler ablasının kıskançlıkları yüzünden bitmiştir. Bir gün Deniz adında bir kıza aşık olur ve kısa bir süre sonra ona evlenme teklifi eder. Durumun ciddiyetini fark eden ablası Yeliz, ikiliyi ayırmak ve Deniz'i yıldırmak için elinden geleni yapacaktır. Sevdiği kız ile ablası arasında kalan Ahmet'i zor ve komik anlar beklemektedir.

 

2.     Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları/ Underworld: Blood Wars (Vizyon Tarihi: 2 Aralık)

Underworld serisinin beşinci filmi olan Blood Wars'ta Lycan’lar ve Vampirler arasındaki ezeli rekabeti ve her iki türün de tehdidi altında olan Selene'nin başından geçen aksyion dolu olayları izleyeceğiz. Selene, ihanete uğradıktan sonra kendisini hem Lycan'ların hem de Vampirler'in karşısında bulur. David ve babası Thomas'tan başka hiçbir destekçisi kalmamıştır. İki türün arasında yüzyıllardır sürmekte olan savaşı sonlandırmak için büyük bir fedakarlık yapması gerekecektir.

 

3.     Müttefik/ Allied (Vizyon Tarihi: 2 Aralık)

2016’nın aralık ayının vizyondaki filmlerinden bir diğeri olan Müttefik’in başrollerini Brad Pitt ile Marion Cotillard paylaşıyor. İkinci Dünya Savaşı'nın sürdüğü yıllarda orduda görev alan Amerikalı Max Vatan, 1942 yılında bir görev için Kuzey Afrika'ya gittiğinde Marianne Beausejour adında Fransız bir kadınla tanışır. Kısa süre içinde yakınlaşarak birbirlerine aşık olan istihbarat subayı Max Vatan ile direniş savaşçısı Marianne Beausejour'un birbirlerinden sakladıkları çok büyük sırları vardır ve aşkları büyük bir sınavdan geçecektir.

 

4.     Sen Benim HerŞeyimsin (Vizyon Tarihi: 9 Aralık)

Sedat, küçük yaşta öksüz kaldıktan sonra hayatı günübirlik yaşayan, ciddi ilişkilerden ve sorumluluklardan kaçan bir adam olarak yetişir. Babasının verdiği "korkularınla yüzleş" öğüdünü bir türlü tutamaz. Bir gün, kısa süreli bir ilişki yaşadığı bir kadın, kendisinden olduğunu iddia etttiği bir bebeği Sedat'ın kucağına bırakır ve ortadan kaybolur. Sedat hayatında ilk defa büyük bir sorumluluk alarak kızını sevgiyle büyütür. Ancak günün birinde kızının annesinin çıkagelmesi işleri karıştırır.

 

5.     Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (Vizyon Tarihi: 14 Aralık)

Merakla beklenen film, epik bir bilim kurgu serisi olan Star Wars’un ara dönem filmlerinden ilki olacak. Macerayı ve sıra dışı şeyler yapmayı seven bir grup insan bir araya gelerek imparatorluğun en büyük tehditi olan Ölüm Yıldızı adında bir silahın planlarını ele geçirmek üzere görevlendirilir. Yıldız Savaşları: Bölüm IV'ten öncesini ele alan filmde, bu beklenmedik kahramanların tehlikeli ve aksiyon dolu serüvenini izleyeceğiz.

 

6.     Assassin’s Creed (Vizyon Tarihi: 23 Aralık)

Callum Lynch adında bir adam, bir gün büyük bir şirket tarafından kaçırılır. Bu şirket, Animus adlı bir proje ile kişilerin atalarından gelen genlerine ulaşarak onların hatıralarını günümüzde yaşayan akrabalarının hafızalarına aktarır. Callum Lynch de çok geçmeden bu projenin bir parçası olduğunu anlar. Bağlandığı bir makine sayesinde 15. yüzyıl İspanya'sında yaşayan atası Aguilar'ın başından geçenlere şahit olur ve suikastçı olan Aguilar'dan öğrendiği beceriler sayesinde geçmişteki düşmanlarının günümüzdeki temsilcileriyle savaşmaya karar verir.

 

7.     Çin Seddi/ The Great Wall (Vizyon Tarihi: 30 Aralık)

Dünyanın en ihtişamlı yapılarından biri olan Çin Seddi’nin hikayesini fantastik öğelerle kurgulayarak sinema severlerle buluşturmaya hazırlanan film, 2016 yılının en çok beklenen filmlerinden biri. Çin Seddi’nin kuruluş sebebine bambaşka bir bakış açısı getiren film, bugüne kadar tarih derslerimizde Türk ve Moğollara karşı savunma amacıyla inşa edildiğini öğrendiğimiz Çin Seddi’nin aslında yenilmesi zor, güçlü yaratıklara karşı kurulduğunu iddia ediyor.

 

8.     Aşıklar Şehri/ La La Land  (Vizyon Tarihi: 30 Aralık)

Sebastian oldukça başarılı bir klasik jazz müzisyenidir. En büyük hayali, insanlara müziğini duyurmak ve sevdirmektir. Mia ise oyuncu seçmelerine hazırlanan ve ünlü bir aktris olmayı hayal eden genç bir kızdır. Bir gün bu iki hayalperestin yolu, Los Angeles trafiğinde kesişir. Hayallerine ulaşmaları imkansız gibi görünse de aralarında başlayan aşk, onlara bambaşka bir dünyanın kapısını açacaktır.