Ahmet Davutoğlu Hayatı

62. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin 6 Eylül 2014 tarihinde 306 kabul 133 ret oyuna karşılık, salt çoğunluğu ile güvenoyu alan Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin Genel Başkanı ve Başbakan olan Ahmet Davutoğlu 26 Şubat 1959’da Konya Taşkent ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mehmet Davutoğlu, Annesi Memnune Davutoğlu‘dur. Baba Mehmet Davutoğlu Konya’da tekstil ticareti ile uğraşmaktaydı. Annesinin 4 yaşında iken vefat etmesi üzerine Davutoğlu ailesi İstanbul Fatih ilçesine taşındı. Babası burada da tekstil ticaretine devam ederken Sefure Davutoğlu ile ikinci evliliğini yaptı.

Ahmet Davutoğlu Kimdir?

Bütün eğitim hayatını İstanbul’da tamamlayan Ahmet Davutoğlu’nun okuduğu okullar sırası ile şunlardır. İlkokulun ilk dört yılını Fatih Hacı Süleyman Bey İlkokulu‘nda, İlkokulun son sınıfını ise Bahçelievler’de bitirdi. Ardından orta ve lise öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi‘nde tamamladı. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimleri fakültesinde tamamladı. 1984 yılında aynı üniversitede Kamu Yönetimi bölümünde Yüksek LisansSiyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde ise Doktora yaptı.

 

Ahmet Davutoğlu Kitapları

Ahmet Davutoğlu eserleri tarih sırasına göre aşağıda yer almaktadır.

§  "Alternative ParadigmsThe Impact of Islamic and Western Weltanschauungs on Political Theory". University Press of America, 1993

§  "Civilizational Transformation and the Muslim World". K.L., Quill, 1994

§  "Tarih idraki oluşumunda metodolojinin rolüMedeniyetlerarası etkileşim açısından dünya tarihi ve Osmanlı". Divan Dergisi, 1999/2

§  "Rewriting of Muslim Politics in the 20th Century: A Retrospective". Border Crossings (ed. Fred Dallmayr, Lexington, 2000, 91-112)

§  "Stratejik derinlik: Türkiye'nin uluslararası konumu'". Küre Yayınları, 2001

§  "Küresel Bunalım". Küre, 2002.

§  "Osmanlı Medeniyeti: Siyaset İktisat Sanat". Klasik, 2005

§  "Teoriden Pratiğe: Türk Dış Politikası Üzerine Konuşmalar". Küre Yayınları, 2013 

Özellikle 2013 tarihli eser Türk Dış Politikasına yön vermesi açısından çok önemlidir.  Bunların dışında pek çok ulusal ve uluslararası dergi ve akademik kitapta eserleri yayınlanmıştır.
Alıntı: http://www.ingilizceturkce.gen.tr/Blog/biyografi/195-ahmet-davutoglu-hayati,-ahmet-davutoglu-kimdir.html