MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki işçi emeklisi 50 yaşındaki Mustafa Gül, yıllardır biriktirdiği antika eşyaları meraklılarıyla buluşturmak için dükkan açtı. 1800'lü yıllardan bu yana kullanılan eşyaların yer aldığı antikacı da Adnan Menderes'in Yassıada'da çekilmiş orijinal fotoğrafları da yer aldı.

Manisa'da yaşayan antika tutkunu Mustafa Gül yıllardır babası ile biriktirdiği antika eşyaları meraklılarıyla buluşturmak için Şehzadeler İlçesi Çarşı Mahallesi'nde antikacı dükkanı açtı. Müşterilerine nostaljik bir ortamda hizmet veren işçi emeklisi Mustafa Gül, antika merakının 85 yaşındaki babasından geldiğini belirterek, yıllar boyunca antika eşyaları biriktirdiklerini ve evlerinin müzeye döndüğünü anlattı. Dükkana gelenlerin en eskisi 1800'lü yıllardan kalma gaz lambaları, tüfek, dikiş makinesi, Osmanlı saati, tarım aletleri, eski mobilyaları, taş plakları, gramofonları ilgiyle incelediklerini dile getiren Mustafa Gül, dükkanda çalışmayan hiçbir objenin olmadığını söyledi. Gül, " Babamla birlikte uzun yıllar antika eşyaları biriktirdik. Bu bizde dededen gelen bir tutku. Emekli olduktan sonra bu eşyaların depoda kalmasını istemedim, dükkan açtım. Manisalılar antika eşyalara oldukça meraklı. Buraya gelenler nostaljiyi yaşıyor. Ayrıca burada çalışmayan hiçbir eşya yok. Hepsi ilk günkü gibi çalışır durumda" dedi.

İnsanlara geçmişi hatırlatmak istediğini dile getiren Mustafa Gül, gençlerin hiç görmedikleri eşyaları ilgiyle incelediklerini söyledi.

EN DEĞERLİ ANTİKASI ADNAN MENDERES'İN YASSIADA FOTOĞRAFLARI

Antikacı Mustafa Gül, dükkanında 1960 darbesinden sonra tutuklanarak Yassıada'da yargılanan ve idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in Yassıada günlerini anlatan fotoğraflarının da yer aldığını söyledi. Orijinal fotoğrafların o günlerde stajyer avukat olan ve şimdi 85 yaşında olan bir avukattan aldığını kaydeden Gül, 20 fotoğrafa gözü gibi bakıyor. Gül, "Eski eşyalara verdiğimi değer kadar Türkiye'nin yakın tarihine de değer veriyoruz. Dükkanımdaki en değerli şey Adnan Menderes'in Yassıada günlerini ve yargılanmasını anlatan bu fotoğraflardır. Hiçbir yerde görülmemiş bu fotoğraflar benim için çok kıymetli, onun için satmıyorum" diye konuştu.