Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’lılar tarafından molotof kokteyli atılarak yakılan kadın polis memuru Zeynep Özçelik ile Adana’da PKK yandaşlarınca atılan taşlarla adeta recm edilen belediye otobüs şoförü Ali Köse davalarındaki 19 PKK’lı sanık tahliye edildi. Böylelikle iki davada da tutuklu kalmadı.

Silopi’de 26 Mart 2014 günü yol kesip kimlik kontrolü yapan bir grup PKK’lı, ilçe emniyet müdürlüğü aracına molotof kokteyli attı. Saldırıda kadın polis memuru Zeynep Özçelik yanarak ağır yaralandı. Özçelik, Ankara GATA’ya sevk edildi, doku nakli yapıldı, aylarca tedavi görmesine rağmen tam olarak iyileşemedi.

HEPSİNE TAHLİYE


Olaya karıştığı iddia edilen 9 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanıklar hakkında ağır hapis cezası istemiyle dava açılırken 9 zanlıdan 8’i, 2014 Ekim ayında serbest bırakıldı. Önceki günkü duruşmada da diğer sanık tahliye edildi. Mahkeme saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yüzlerinde maske olduğu için kimliklerinin tespit edilemediğini açıkladı.

Adana’da ise 17 Kasım 2013′de PKK yandaşlarının korsan gösterisinde atılan taşların başına isabet ettiği belediye otobüs şoförü 27 yaşındaki Ali Köse ve kontrolden çıkan otobüsün çarptığı 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran öldü. Bu olayla ilgili de, 10 PKK yandaşı tutuklandı.

Haklarında ”Kasten adam öldürme” suçundan 29-81′er yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.Daha sonra önce 8 zanlı serbest bırakıldı, önceki günkü duruşmada da diğer tutuklu sanıklar tahliye edildi. Bu davada da tutuklu kalmadı.