DÜNYANIN en büyük ve etkin barolarından birisi olan Paris Barosu'nun adli yıl açılışında, İstanbul Barosu’nu temsil eden Avukat Doç. Dr. Ümit Kocasakal’a genç baro konferansı tarafından onur madalyası verildi.

Ceza hukuku alanında savunmanın savunulmasına yapılan katkı, cesaret ve kararlılık nedeniyle her yıl verilen madalya bu yıl İstanbul Barosu'na ve başkan Avukat Doç. Dr. Ümit Kocasakal’a verildi. Dünyadan bir çok baro başkanı ve Fransa Adalet Bakanı'nın katıldığı törende madalya, konferans 2. Sekreteri Emmanuel Pire tarafından takdim edildi.

"TEK PUSULAMIZ ADALETTİR"

Törende bir teşekkür konuşması yapan Kocasakal, "Dünyanın her yerinde hukuk devletinin, bireylerin hak ve özgürlüklerinin teminatı avukatlar ve barolardır. Bu mesleğin ortak bir genetik yapısı vardır. Hukuksuzluklara, haksızlıklara boyun eğmemek ve direnmek. Biz avukatlar iş adamı değiliz, tüccar da değiliz. Bizler hukukçuyuz ve tek pusulamız adalettir" dedi.

"EĞER HUKUKUN ÜSTÜNNLÜĞÜNÜ, MESLEK ONURUMUZU SAVUNMAK BİR SUÇ İSE HERKES BİLSİN Kİ BU SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Kocasakal, şöyle konuştu:

"Türkiye’de hukuku ve savunmayı savunmak adına İstanbul Barosu olarak yaşadıklarımızı, yargılanma sürecimizi hepiniz biliyorsunuz. Yeniden seçildikten bu yana değişen bir şey yok. Yine soruşturmalar, baskılar altındayız, yine direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz. Eğer hukuku, hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini, meslek onurumuzu savunmak bir suç ise herkes bilsin ki bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Bu değerleri savunmak adına ödenmesi gereken her türlü bedeli ödemeye hazırız. Bu süreçte yanımızda olan tüm barolara, özellikle de güçlü desteği sebebiyle Paris Barosu'na teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bu ödül, mücadelemizi daha da güçlendirecektir. Ancak ben bu ödülü sadece İstanbul Barosu ve şahsım adına değil, Türkiye’de hak ve hukuk mücadelesi veren tüm barolar ve avukatlar adına kabul ediyor, hepinize en içten teşekkürlerimle sevgi ve saygılar sunuyorum."

DAHA ÖNCE KOCASAKAL'A VERİLEN ÖDÜLLER

Kocasakal'a daha önce de, Madrid Barosu’nca Onur Ödülü, İtalya Savunma Avukatları Birliği’nin bir kolu olan Alessandria Savunma Avukatları tarafından “Toga Tosta" Ödülü, (cesaretleri ve mesleğe bağlılıkları ile üstün başarı ödülü), Avrupa Barolar ve Hukuk Birlikleri Konseyi insan haklarını savunma yönündeki mücadeleleri nedeniyle 2013 yılı CCBE İnsan Hakları Ödülü verilmişti.