Anayasa Mahkemesi'nden emeklilik yolu gözleyen memurlara emekli ikramiyesi müjdesi..

Sosyal Güvenlik uzmanları emekli olmak isteyen memurları uyardı. "Emekli olmak için acele etmeyin.Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararının resmi gazete'de yayımlanmasını bekleyin.Ondan sonra emekli olun.." tavsiyesinde bulundu..

25 Aralık 2014 itibarıyla memur 30 yılın üzerinde hizmet süresi olsa bile emekli olduğunda en fazla 30 yıllık ikramiyeye hak kazanabiliyordu. Fakat Anayasa Mahkemesi bu sınırın kaldırılmasına hükmetti.

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren hüküm doğuracak. Dolayısıyla bu tarihten sonra emeklilik dilekçesi verecek memurlar bütün hizmet yılları üzerinden emekli ikramiyesi alabilecekler.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra artık memurların emeklilik ikramiyesi 30 yıl değil, çalıştığı yıl üzerinden hasaplanacak.

40 yıllık hizmeti olan bir genel müdür bu düzenleme öncesi en fazla 106 Bin TL emekli ikramiyesi alabiliyorken, bu düzenleme sonrası emekli ikramiyesi 141 Bin TL’ye yükselecek.

Emekli ikramiyeleri orta dereceli kademelerdeki memurlar için yıl bazında 2.050 TL ila 3.000 TL, yüksek unvan ve dereceli memurlarda 3.500 TL ila 4.000 TL arasında fark yaratacak.

Emekli olmak için acele etmeyin..! 


Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren hüküm doğuracak. Dolayısıyla bu tarihten sonra emeklilik dilekçesi verecek memurlar bütün hizmet yılları üzerinden emekli ikramiyesi alabilecekler. Fakat karar öncesinde emeklilik başvurusunda bulunan memurlar bu karardan ne yazık ki yararlanamayacaklar.  


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN