23 Ekim Pazar günü Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları tüm hızla devam ediyor.

İnternette  yayınlanan bir video ile Van depremi hakkında soru işaretleri belirmeye başladı.

VAN DEPREMİ DOĞAL BİR AFET OLMAYABİLİR Mİ?

Videoda Van'da meydana gelen depremin paralel hatları gösteriliyor ve sürekli tekrar etmesi üzerine bunun normal olmadığı söyleniyor.

Diğer depremlere bakıldığında, sürekli tekrar etme ve paralel hatlarda olmadığı görülüyor. Bunun kasıtlı olarak yapıldığı söyleniyor.

'BU BİR ÜLKEYE SALDIRI'


Görüntüler üzerine konuşan iki kişi bunun bir ülkeye saldırı olduğunu söylüyor.

TEKTONİK SİLAHLAR NE DEMEK?

HAARP PROJESİ: Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) ya da kısaca HAARP, ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışmadır. İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilimadamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

Bilinçli olarak deprem, tsunami, aşırı sıcaklar tektonik silahlı saldırı olarak nitelendiriliyor. Depremin silah olarak kullanılması fikri bazı ülkelerce kabul edilmesede bu teori hala tartışılıyor