Ünlü fotoğrafçı Ateş Kantürk, `Farkında mısın?` adlı sergisinde, engelli hayvanları ünlülerle bir karede buluşturdu.

Şişli Belediyesi’nin destek verdiği ve engelli hayvanların yaşamın içinde var olduğunu vurgulamak amacıyla hayata geçirilen “Farkında mısın?” projesi City’s AVM’de sergileniyor.


Oyuncu Tuna Arman, fotoğrafçı Ateş Kantürk ve hayvan hakları savunucusu Tolga Öztorun’un birlikte düzenlediği, Şişli Belediyesi’nin destek verdiği bir toplumsal farkındalık projesi olan “Farkında Mısın?” projesi City’s AVM’de sergilenmeye başladı.


FOTOĞRAFLAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN!

Sunuculuğunu Özge Özder ve Murat Serezli’nin yaptığı geceye başta Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olmak üzere tiyatro ve sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı. Sinan Yıldız Orkestrası’nın klasik müzik dinletisi, engelli balet Memet Sefa Öztürk’ün ise özel dans gösterisi ile renk kattığı gecede ikramları İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı tarafından hayata geçirilen DOWN Cafe’nin down sendromlu gençleri yaptı.

“Farkında mısın?” projesi kapsamında, Türkiye genelinde hayvan barınaklarının kendilerine gelir elde etmeleri amaçlı olarak toplumsal bazda başarılı isimlerin engelli hayvanlar ile birlikte fotoğraf çektirmeleri ve bu duyarlılığın arttırılması amaçlandı. Her bir fotoğrafın 5 paket mama karşılığı satın alınabileceği sergide tüm mamalar barınaklara bağışlanacak. Proje üniversiteleri, AVM’leri okulları gezecek ve hedeflenen farkındalık yaratılacak.

Projeye poz vererek destek olan ünlüler:


1 Tan Sağtürk
2 Ege
3 Billur Kalkavan
4 Buket Uzuner
5 Bedri Baykam
6 Ömür Gedik
7 Gizem Güreşen
8 Reyhan Karaca
9 Seyhan Erdağ
10 Hayko Çepkin
11 Fulden Uras
12 Nalan
13 Zuhal Olcay
14 Pelin Batu
15 Nilgün Kasapbaşoğlu
16 Betül Demir
17 Nasuh Mahruki
18 Faruk K
19 Aydan Şener
20 Zeynep Dizdar
21 Memet Sefa Öztürk
22 Yıldırım Mayruk
23 Mustafa Sarıgül
24 Eser & Meltem Taşkıran

Reyhan Karaca, hayvanların özgürce yaşamalarından yana olduğunu dile getirirken, ayağı olmayan bir köpekle poz veren milli voleybolcu Gizem Güneşen, "Köpeği ilk gördüğümde gözlerim doldu. Kendimi kolum olmadan düşünemiyorum. Hayvancağızın durumunu daha iyi anlıyorum." dedi.

Hayvanlar için poz veren sanatçı Nalan ise, "Haksız yere bir serçeyi öldürenden Cenâb-ı Hak kıyamet günü hesap soracak, bu hayvanları bu hale getirenleri düşünemiyorum. Bazen kuyrukları kesilen hayvanlara rastlayınca içim parçalanıyor." diyerek giderek duyarsız bir toplum olduğumuzu ifade etti.