Türkiye’de art arda gelen şehit haberlerine ünlüler de tepkisiz kalmadı. Yurdun her köşesinde teröre tepki yürüyüşleri yapılırken bazı ünlü isimler de bağış yaparak teröre tepkilerini gösterdi.

Türkiye'nin  şehit verdiği şu günlerde ünlüler de sosyal medya üzerinden Mehmetçik Vakfı'na bağış kampanyası başlattı. 

Ünlü sanatçı Seda Sayan, Mehmetçik Vakfı’na 200 bin TL, Polis Vakfı’na da 80 bin TL bağışta bulundu..

Yaşanan terör olaylarından sonra Mehmetçik Vakfı’na 50 bin TL Bağış yapan ünlü sanatçı Demet Akalın, Twitter hesabından Seda Sayan’ın da 280 bin TL bağış yaptığını bildirdi.

Akalın, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Sevgili Seda Sayan 200 bin TL Mehmetçiğe, 80 bin TL’de Polis Vakfı’na bağışta bulunmuş. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Böyle bir dönemde herkesin birlik olması gerektiği belirten Demet Akalın,sosyal medya'da yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

Herkes üstüne düşeni yapacak, yapmalı..! Bu kadar elem ve kederler yaşanmaz, yaşanamaz..! Hala iş güç soran var bu hafta TV de yok konser de..! Ben asker kızıyım babam trafik kazasında öldü..! Ben devletin bağladığı maaşla büyütüldüm..! O bize emanet kalan şehit çocuklarını düşünüyorum. O güzel yürekli sanatçı arkadaşlarıma o programlarını kesmeyen büyüklere sesleniyorum, bir program bedelinizi Mehmetcik Vakfı'na bağışlayın. Kaç şehit çocuğu bursunu karşılar bilemem ama ben bügün 50 bin liramı yatırıyorum Mehmetçik Vakfı'na..."

Akalın’ın mesajını gören takipçileri ise Seda Sayan’ı tebrik ederek bağış kampanyasına destek istedi.

Terör sonucu şehitlerimizin geride bıraktıklarına sahip çıkmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız Mehmetçik Vakfı’nın bağış SMS numarası olan 2582’ye mesaj atarak vakfa 10 lira bağışta bulunuyor.

Haydi,sevgili okurlarım,sizin de çorbada tuzunuz olsun misali bağış kampanyasına katılarak,destek vermenizi bekliyorum..