Sempozyum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayesinde ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ana sponsorluğunda İstanbul’da başlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Onuralp Yücel`in organizasyon başkanlığı yaptığı sempozyumda 30`un üstünde ülkeden yaklaşık 400 katılımcının, bor, bileşikleri ve türevlerinin üretimi, özelliklerinin geliştirilmesi ve yeni kullanım alanlarının yaratılmasına yönelik konulardaki araştırmaları ve son teknolojik bulguları katılımcılarla paylaşılacak.

Yeni malzemeler, uygulamalar, süper iletkenler, kristal malzemeler, faz diyagramları ve kaplamalar gibi detay konuları da kapsayacak olan sempozyuma bilim adamlarının yanı sıra önemli bor ve bor bileşikleri üreticileri de ürünlerini sergilemek ve teknolojik gelişimleri paylaşmak üzere katılacak.

Yarım yüzyıla yakın bir sürede bilim adamları tarafından önemli bir araştırma konusu haline gelen bor ve bileşiklerine ilişkin sempozyumun ilki 1959 yılında ABD`nin New Jersey eyaletinde yapıldı. 3 yılda bir düzenlenen sempozyuma, geçen yıl Japonya ev sahipliği yaptı.

Sempozyum 17 Eylül’de sona erecek.