TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, 'İsrail bir an önce Türkiye'den özür dilemeli' diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN BİR AN ÖNCE ÖZÜR DİLEMELİ


TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, İsrail'i yönetenlerin Türkiye'yi kızdırmanın maliyeti olduğunu anlaması gerektiğini söyleyerek; 'İsrail bir an önce Türkiye'den özür dilemeli' diye konuştu.

TÜSİAD'ın yayın organı GÖRÜŞ Dergisi'nin Ekim sayısında İsrail-Türkiye ilişkileri ele alındığı yazıda ''İsrail-Türkiye: Quo Vadis? (Nereye?)'' kapak sloganı ile çıkan dergide, ikili ilişkilerin gidişatını farklı perspektiflerden ele alan makalelere yer verildi. Kapak konusuna ''Ortadoğu Nereye Gidiyor, Türkiye Nerede Duruyor?'' başlıklı makale ile katkıda bulunan Ümit Boyner, bir yandan Ortadoğu'da değişim rüzgarları eserken diğer yandan da İsrail-Türkiye ilişkilerinde gerginliklerin yaşandığıhı hatırlattı.

"Türkiye'yi kızdırmanın maliyeti olduğunu anlamaları gerekiyor"

İsrail-Türkiye ilişkilerindeki gerilim dolayısıyla da ilişkilerin nereden nereye gittiği sorusunun ön plana çıkartıldığını belirten Boyner, şöyle devam etti: ''Ama gelişmelerin kaygı verici olduğunu da not etmem gerek. Umudumuz İsrail'in açık denizde ve hiç bir haklı gerekçeye dayanmadan saldırdığı Mavi Marmara gemisinde olanlar için özür dilemesi ve tazminat taleplerini bir an önce yerine getirmesi ve Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırması. İsrail'i yönetenlerin Türkiye'yi kızdırmanın maliyeti olduğunu bir an önce anlamaları gerekiyor. İsrail'in Türkiye'nin dostluğunu kaybetmesinin sonuçları başta nükleer silahları ile ilgili düzenlemeler olmak üzere pek çok alanda karşısına çıkacaktır'