Her zaman ve her şartta Türk Polis Teşkilatının değerini, müstesna hizmetlerini çok gerekli görüyorum. Şerefli dürüst çalışkan fedakar teşkilatımıza her zaman güven duyduk. Ve her zaman da güveneceğiz.

Türk Polis Teşkilatının Fedakâr Mensupları, Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümünü idrak etmekten ve kutlamaktan son derece mutluluk duymaktadır.

Emniyet Teşkilatımız, kurulduğundan bugüne Türk halkının huzur ve mutluluğunu, mal, can ve namus güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için, canla başla çalışmıştır. Bugün de, Anayasa ve yasalarımızın kendine verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti'ne yürekten bağlı olarak ve üstün bir hizmet anlayışıyla görevini fedakarca sürdürmektedir.

Kahraman Türk Polisi, canından aziz bildiği vatanımızı, milletimizi ve devletimizi koruma ve iç güvenliği sağlama görevini sürdürürken, gerektiğinde kanını ve canını vermekte, şehit ve gazi olmaktadır. Toplumumuz bugün barış ve huzur içerisindedir. Bu huzurun sağlanmasında en büyük emek ise güzide Türk Polis Teşkilatı mensuplarınındır.

Türk Polisi içerisinden çıktığı halkın gurur kaynağıdır.

Polis Teşkilatımız 10 Nisan 2015 günü 170 yaşında.. 

Geçen bu sürede polis teşkilatımız gittikçe güçlenmiş modern araç ve gereçlerle donatılmış, teknolojik alt yapıya sahip bir konuma gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasal düzenleme yapılarak, polislerimizin ek göstergeleri, çalışma şartlarındaki zorlukların giderilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili olarak ; ek gösterge artışı, fazla mesai artışı vb. düzenlemelerin acilen yapılması gerekmektedir.

Umarım,7 Haziran 2015 günü gerçekleştirilecek seçimlerinden sonra iş başına gelecek olan yeni hükümetin öncelikleri arasında polislerimizin bu haklı talepleri yer alır..

Bu temenniyle,yurdun her yöresinde halkın huzuru ve güvenliği için çalışan her türlü iklim ve arazi şartlarında gece gündüz hizmet veren, bu güzide teşkilatımızın mensuplarına mesailerinde üstün başarılar diliyor, bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle,gazilerimizi şükranla anıyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum..


Halis KAHRAMAN-Gazeteci-Yazar