Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet Köyü yakınlarında 14 yıl önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin isimlerinin yaşatıldığı anıt parka atılan çöpler yakınlarını kaybedenlerin yüreklerini acıtıyor. Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayitoğlu haftada birkaç defa çöplerin toplanmasına rağmen anıt önüne park eden başta kamyoncular olmak üzere birçok araç sürücüsünün çevre temizliğine dikkat etmediğinin altını çizdi.
Karapınar ilçesinde 24 Ekim 1997 tarihinde meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 49 kişinin anısına yaptırılan anıt parka gelişi güzel atılan çöpler yakınlarını kazada kaybedenleri rencide ediyor. Bayram nedeniyle kaybettikleri yakınlarının anıtına gelenler, çöp yığınları karşısında üzüntülerinin katlandığını dile getiriyor.
Başta İzmir-Mersin Limanlarına yük taşıyan kamyonlar olmak üzere parkın önünde duraklayan araç sahiplerinin attıkları çöpler tepki çekiyor. Belediyenin, çöp konteynırlarına rağmen anıt içine ve çevresine atılan çöpler hem kötü kokuya hem de kirliliğe neden oluyor. Yakınlarını kaybedenler, araç sahiplerinden daha duyarlı olunmasını bekliyor.


"HAFTADA ÜÇ KEZ TEMİZLİK YAPMAMIZA RAĞMEN BAŞA ÇIKAMIYORUZ"
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayitoğlu, anıt parkın temizliğiyle yakından ilgilendiklerinin altını çiziyor. Bazı vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle parkın temizliğinin istenilen seviyede olmadığını anımsatan Başkan Mugayitoğlu, "Belediye olarak hayatını kaybeden vatandaşların isimlerinin bulunduğu anıt parkın temizliğiyle yakından ilgileniyoruz. Haftada üç gün parkın çöpleri toplanıyor. Ancak başta kamyon şoförleri olmak üzere parkı merak eden, parkın önünde dinlenen araç sürücüleri maalesef temizliğe dikkat etmiyor. Atık maddeleri gelişi güzel parka bırakıyor. Bu duyarsızlık bizi de üzüyor." dedi.


"ÇÖP KONTEYNIRLARI ÇALINIYOR"
Parkta yaşanan bir başka sorun ise belediyenin çöplerin atılması için koyduğu çöp konteynırlarının çalınması. Başkan Mugayitoğlu, kimliği belirsiz kişilerin konteynırları çaldığına dikkat çekti. Mehmet Mugayitoğlu, "Maalesef çöp konteynırları sık sık çalınıyor. Hemen hemen 15 günde bir yenisini koyuyoruz. Ancak bazıları yakın köylerdeki bilinçsiz kişilerce hayvanların içme suyu kabı, köydeki bazı işlerde kullanılmak üzere alınıyor. Anlamakta zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

31'İ ÖĞRENCİ 49 KİŞİ YANARAK CAN VERMİŞTİ
Çoğunluğu Niğde ve Erciyes Üniversitesi öğrencisi olan 49 kişiyi taşıyan otobüs Karapınar’a 20 kilometre kala karşı istikametten gelen tanker ile çarpışmış kazada tanker sürücüsü ile otobüste bulunan 49 kişi feci şekilde yanarak hayatlarını kaybetmişti. Hayatını kaybeden 31 öğrenci ve 18 yolcu adına kazanın meydana geldiği bölgede Niğde Üniversitesi Rektörlüğü tarafından anıt yaptırılmıştı. Anıt alanı daha sonra Karapınar Belediyesi tarafından koruma altına alınarak park haline getirilmiş ve hayatını kaybedenlerin isimlerini taşıyan 49 adet çam fidanı dikilmişti. 14 yıl önce dikilen fidanlar bugün küçük bir ormanlık alan oluşturdu ancak ortaya çıkan görüntü hayatını kaybeden 49 kişinin acısı bir kez daha gündeme getiriyordu.