Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Kardemir Karabükspor karşısına Samsunspor maçı kadrosundan oldukça farklı bir ilk 11'le çıktı.

Teknik direktör Şenol Güneş, geçen hafta 1-1 biten Samsunspor karşılaşması kadrosunda yer alan Cech, Colman, Serkan, Adrian ve Halil'e, Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'inde görev vermedi. Bu oyuncuların yerine Sapara, Pawel, Ferhat, Volkan Şen ve Alanzinho görev aldı.

Bordo-mavili takımda, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere 7 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Colman'ın sol arka adalesinde çekme olduğu ve bu nedenle kadroya alınmadığı bildirildi.

Geçen hafta Samsunspor maçında kadroya alınmayan Henrique, teknik direktör Güneş tarafından Kardemir Karabükspor maçı kadrosuna da alınmadı. Samsunspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Cech, Serkan, Adrian ve Halil ise yedekler arasındaki yerlerini aldılar.

-SAPARA, PAWEL VE FERHAT İLK KEZ-

Trabzonspor'da, Slovak oyuncu Sapara, Polonyalı Pawel Brozek ve sol kanat oyuncusu Ferhat, ilk kez ligde ilk 11'de görev aldılar.

Şenol Güneş'in ligde vazgeçemediği isimler kaleci Tolga ile Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora oldu. Bu iki oyuncu ligdeki 4 karşılaşmada da ilk 11'de sahaya çıktılar.

-TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ-
Ligin ilk 3 haftasında galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor'un Kardemir Karabükspor mücadelesine taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar olduğu gözlenirken, karşılaşmayı yaklaşık 10 bin taraftar izledi.

-MEHMET ÇAKIR, AVNİ AKER'DE-

Trabzonspor'a Ankaragücü'nden transfer edilen, ancak geçen sezon bordo-mavili takımda ilk 11'e giremeyen Mehmet Çakır, Kardemir Karabükspor formasıyla ilk 11'de Hüseyin Avni Aker Stadı'na çıktı.

Bordo-mavili takımın eski futbolcusu, maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

TRABZONSPOR: 3 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Kemal Yılmaz

Trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki (Dk. 31 Serkan), Ferhat, Sapara, Zokora, Volkan Şen, Alanzinho, Pawel Brozek, Burak

Kardemir Karabükspor: Tomiç, Erdem, Deumi, Nikolic, Murat, Mehmet, Rugued, Birol, İlhan, Cernat, Shelton

Goller: Dk. 26, Dk.51 ve Dk. 74 Burak (Trabzonspor) Dk. 35 Cernat (Kardemir Karabükspor)


Ve maç bitti.. Trabzonspor Burak'ın 3 golüyle ilk 3 puanıyla tanıştı...


90' +2Serbest vuruşta Alanzinho nefis vurdu, top üst direkten auta gitti..90' +1Birol Hikmet (K. Karabükspor)
90' Maç 3 dakika uzayacak..
90' Giray'ın faul yapıp sarı kart gördüğü serbest vuruşu Bilal kullandı. Yarım korner şeklindeki noktadan yapılan ortada Hamza'nın kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti..
89' Remzi Giray Kaçar (Trabzonspor)
88' Bilal ceza sahası dışından kaleyi denedi, vuruşu auta gitti..
86' Serkan ceza alanı sağ çaprazında ofsaytta kaldı.. Pozisyon tehlikeli olabilirdi.
84' Burak Yılmazl'la gelişen tehlikeli atağı faulle kesen Nikolic sarı kart gördü..
84' Danilo Nikolic (K. Karabükspor)81' Birol'a arkadan faul yapan Serkan sarı kart gördü..
81' Serkan Balcı (Trabzonspor)
80' Volkan'a arkadan faul yapan Murat sarı kart gördü..
80' Murat Selvi (K. Karabükspor)
79' Ali Kuçik(Girdi) - İlhan Parlak(Çıktı) (K. Karabükspor)
78' Bilal Kısa(Girdi) - Florin Lucian Cernat(Çıktı) (K. Karabükspor)77' Zokora bir sakatlık geçirdi ve oyun durdu..
75' İlhan'ın pasında Erdem sert şutu köşeden kontrol etti ve golü önledi..
74' Savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz atılan pası iyi kontrol etti, ceza alanına girer girmez sağ ayağıyla sol köşeye sert vurdu ve topu ağlara gönderdi..
74' Ve Trabzonspor farkı 2'ye çıkarttı.. Yine Burak, Yine Burak..
74' Burak Yılmaz (Trabzonspor)

73' Alanzinho serbest vuruşun kullanmasına yardımcı olmayınca sarı kart gördü..
73' Alanzinho (Trabzonspor)
72' Cernat ilk golündeki pozsiyon gibi bir serbest vuruş kullandı ancak bu kez kötü vurdu ve topu üstten auta gönderdi..
71' Mustafa Yumlu(Girdi) - Pawel Brozek(Çıktı) (Trabzonspor)
70' Mehmet Çakır ceza alanına gelen ortada gerideki İlhan'a pasını çıkardı, bu oyuncunun gelişine vuruşunda top üstten auta gitti.68' Shelton'ın nefis ara pasında İlhan topa dokundu, Tolga'ya çarpan top kornere gitti.
65' Köşe vuruşunda ceza alanında Nikolic'in kafa vuruşunda top auta gitti.
65' Cernat soldan ceza alanına derin bir pas gönderdi, İlhan'ı aşan topa Shelton uzandı ama son anda savunma topu kornere gönderdi.
63' Birol soldan serbest vuruşu ceza alanına gönderdi, Burak topu uzaklaştırdı. Yine Birol soldan orta denedi ama pası Hamza'yı aşıp auta gitti..
62' Hamza Çakır(Girdi) - Armand Deumi Tchani(Çıktı) (K. Karabükspor)
61' Bu dakikada Avni Aker'de 61. dakika şovu var..
60' Zokora ile Raque arasında bir gerginlik yaşandı bu dakikada... Hakem araya girdi..
60' Cernat'ın ara pasını alan İlhan ceza yayından içeri sokuldu ancak şutunu davunma kapattı..
59' Trabzonspor'da bu dakikada Brozek ofsaytta kaldı..
57' Trabzonspor için şanssız an.. Adrian'ın kullandığı köşe vuruşunu Giray kafayı vurdu ancak Birol kaleciyi geçen topu kafayla çizgiden çıkarttı..
57' Brozek sağ çapraza kaçan Burak'a pasını verdi, golcü oyuncu uzak köşeye sert vurdu, Tomic topu kornere çeldi..
56' Volkan Şen uzaktan kaleyi denedi, defansa çarpan top kornere gitti. Köşe vuruşunda top dışarı açıldı Volkan da uzaktan kaleyi denedi, sert şutta top az farkla auta gitti.
55' Shelton ceza alanına soldan girdi ilk rakibinden sıyrıldı ve şut açısı yarattı ama son anda Adrian araya girip topu takımına kazandırdı..54' Burak'a Adrian'ın attığı uzun pası sezen Tomic, ceza alanı dışından topu ayağıyla uzaklaştırdı..
54' İlhan'a uzun pasta kaleci Tolga topun hakimi oldu...
53' Golden sonra da topun hakimiyeti Trabzonspor'da..

51' Zokora'nın uzun pasında ofsaytta kalmayan Volkan Şen ceza alanına girdi, kendisine de vurabilirdi ama solundaki Burak'a pasını aktardı. Burak da gelişine dokunuşla topu ağlara gönderdi..

51' Ve Trabzonspor öne geçti.. Yine Burak..
51' Burak Yılmaz (Trabzonspor) Asist: Volkan Şen
50' Nikolic ceza alanı önünde kritik bir top kaybetti, bu topu alan Volkan sağ kanattan ceza alanına girdi, arka direğe yüksek ortaladı, Brozek kafayla içeri doldurdu ama orada hiçbir Trabzonsporlu oyuncu yoktu...
48' Mehmet Çakır sağ kanattan son çigiye inmek istedi ama ayağından açtığı top auta gitti.46' Ve mücadelede ikinci yarı başladı..
46' Adrian Mierzejewski(Girdi) - Marek Sapara(Çıktı) (Trabzonspor)
İkinci yarı için takımlar sahada..Ve mücadelede ilk yarı 1-1 sona erdi..
45' +1 Shelton mutlak golü kaçırdı. Giray'ın sektirdiği topu kapan Shelton Tolga ile karşı karşıya kaldı, geçmek istedi ama milli eldiven topa dokunup pozisyonu bozdu. Ardından Shelton topu yine kaptı ve açısını düzeltip vurdu, top yandan az farkla auta gitti..
45' İlk yarı sonuna 1 dakikalık uzatma eklendi..
44' Son dakikalarda top Trabzonspor'da ama maç temposu düştü..
42' Voldan sol kanatta müsait durumda önüne atılan topa hareketlendi, iyi bir orta gol getirebilirdi ancak yıldız futbolcunun ortası uzak köşeden auta gitti..
42' Alanzinho sağ kanattan 50 metre top sürdü, ceza yayı önündeki Burak'a da pasını aktardı ama son anda Deumi araya girdi..
41' İlhan Parlak uzaktan kaleyi denedi, top sağ kanattan taca gitti.
40' Bu dakikalarda mücadelede pas hataları sıklaştı..38' Birol Hikmet ceza yayı önünden kaleyi sert şutla denedi, Tolga topu köşede kontrol etti..
36' Trabzonspor mutlak golü kaçırdı.. Brozek ceza alanına nefis bir pasla girdi sadece Burak yanında kaldı ve Ona da pasını verdi ama golcü oyuncu sol ayağıyla gelişine vurmak isterken topu ıskaladı..
35' Kazanılan frikikte Cernat topun başına geçti, tek kişilik barajı aşan top kaleye giderken adeta falso aldı ve Tolga'yı şaşırttı, köşeden de ağlara gitti..35' Ve Cernat'la maça eşitlik geldi..
35' Florin Lucian Cernat (K. Karabükspor)
34' Celustka ceza alanına yakın bölgede topla elle oynadı ve sarı kart gördü..
34' Ondrej Celustka (Trabzonspor)
33' Shelton sağdan son çizgiye inen Mehmet'e pasını verdi ama top direkt olarak auta gitti.
32' Ermden sağdan ceza alanına nefis ortaladı, Kieshawn Shelton iyi noktaya hareketlendi ama baldırıyla vurduğu top kaleyi bulmadı..
31' Trabzonspor'da erken bir değişiklik yapıldı.. Şimdi Celustka stopere, Serkan sağ beke geçecek..
31' Serkan Balcı(Girdi) - Arkadiusz Glowacki(Çıktı) (Trabzonspor)
30' Sol kanada geçen Volkan Şen ceza alanına nefis sıyrılarak girdi, plase vuruşla kaleyi yokladı sert şutu üst direkte patladı..
29' Ferhat soldan ceza alanına kesti, Pawel Brozek mutlşak gol şansında altıpas içinde kafayı vurdu ama topu kaleye değil, sağ kanata doğru gönderdi..
27' Golden sonra Trabzonspor taraftarları büyük bir coşku yaşıyor..
26' Erdem sağ kanatta topla oynarken hata yaptı, Alanzinho topu kaptı ve ceza alanına yöneldi, penaltı noktasındaki Burak'a pasını aktardı, golcü oyuncu ayağının içiyle tek vuruşu köşeye yaptı..: 1-0
26' Ve Trabzonspor öne geçti.. Burak Yılmaz..
26' Burak Yılmaz (Trabzonspor) Asist: Alanzinho
24' Zokora savunmanın arkasına sarkan Pawel Brozek'e pasını verdi, yine ofsayt bayrağı kalktı.. Bu şekilde devam ederse maçta ofsayt rekoru kırılacak.
23' Burak bu kez atılan uzun pasta ofsaytta kalmadı ancak bu kez de Tomic tehlikeyi erken sezerek topu uzaklaştırdı..
20' Burak geride kalan 20 dakikada 6 kez ofsayta düştü..20' Burak geride kalan 20 dakikada 6 kez ofsayta düştü..
20' Bu dakikada ofsayt bayrağı yine Burak için kalktı. Çok ince bu bayraklar yan hakem tarafından geç kaldırıldığı için tribünlerden tepki alıyor..
19' Sapara'nın pasında Ferhat ofsaytta kaldı, bu arada Volkan Şen ufak bir sakatlık geçirdi.
18' Cernat ceza alanaına gelen ortada bir anda boş kaldı, vole denemesinde topu ıskaladı ama sonrasında topu yeniden kapıp atağı sürdürdü..
17' Burak bu dakikada yine ofsaytta kaldı..15' Burak ceza alanında müsait durumda kaldı, ceza alanı içinde buluştuğu topla sağ çaprazdan kaleye de vurdu ancak ofsayt bayrağı geç de olsa kalktı..
14' Trabzonspor sol kanattan serbest vuruş kazandı, Sapara soldan ortaladı, Birol topu uzaklaştırdı..
12' Cernat yine uzak mesafeden kaleyi denedi, top yandan auta gitti..
11' Burak bu dakikada da ofsaytta kalan isim oldu..
10' Sapara'nın pasında Burak Yılmaz ofsaytta kaldı..
9' Pawel Brozek'e atılan uzun pası sezen Tomic topu ceza alanı çizgileri içinde kontrol etti..
8' Sol kanatta topla bululan Burak ceza alanına girdi ve Erdem'le mücadelesinde yerde kaldı, hakem oyunu devam ettirdi.
7' Erdem Özgenç uzaktan kaleyi denedi ama vuruşu başarısız..
7' Burak ceza alanı önünde aldığı topla dönmeye çalıştı ama 3 futbolcu arasında kalınca topu kaybetti.
6' Cernat ceza sahası dışından kaleyi denedi ama top istediği yere gitmedi..
4' Karabükspor yine etkili geldi, top direkten döndü. Sağ kanat son çizgide topu alan İlhan ön direğe ortaladı, Cernat nefis hareketlenip vurdu ancak top direkten döndü..
3' Burak sol çaprazdan kaleyi yokladı, yıldız oyuncu sert şutta kaleyi bulamadı.
2' Mehmet Çakır sağdan ceza alanına girdi, Ragued'e pası arkaya açıldı Cernat daha müsait durumda topla buluştu ama vuruşunda top savunmaya çarpıp uzaklaştı..
1' Maça Karabüksporlu oyuncular başladı..
1' Ve zorlu maç başladı iki takıma da başarılar..
Hüseyin Avni Aker Stadı tam olarak dolu değil ancak taraftar coşkulu.. Maç öncesinde iki takım da galibiyet yemini ettiler.
İki takım oyun alanına geldi ve İstiklal Marşımız coşkuyla okundu.
Trabzonspor, Süper Lig’de sahasında Kardemir Karabükspor ile yapacağı maçıyla bu sezonki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.

    Sezonuna deplasmandaki 1-1’lik Manisaspor beraberliği ile başlayan bordo-mavililer, 2. haftada evinde ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilmiş, 3. haftadaki maçta da deplasmanda Samsunspor’a 1-1 berabere kalarak bu sezon 3 puanla tanışamamıştı.

    Ligdeki kötü gidişe son vermek isteyen Trabzonspor’da, tüm planlar Karabük maçını kazanmak üzerine yapılıyor. Bordo - mavililer, bu maçla hem ligdeki galibiyet özlemine son vermek hem de Şampiyonlar Ligi’nde önümüzdeki hafta Salı günü Lille ile yapacağı maç öncesi moral bulmak istiyor.