Türk Hava Yolları (THY), kıtalararası uçuşlarda bulunan 'Planet' eğlence sistemine, Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen Global Communication Suite (GCS) sistemini de dahil etme kararı aldı. Sistemle yolcular, dünyada ilk defa televizyon programlarını eş zamanlı izleyebilecek.

THY GCS sistemine sahip ilk B777-300ER uçağını 23 Eylül 2011 tarihinde Boeing’den teslim alacak. Şirket, filosundaki diğer 11 adet Boeing 777-300ER ve 10 adet Airbus A330-200 uçaklarına da en kısa sürede aynı sistemi kuracağını bildirdi.

THY yolcuları, yeni eğlence sistemine koltuk arkası ekranlardan Miles&Smiles ve Müşteri İlişkileri bölümlerine online ulaşılabilecek. GCS sisteminin bir sonraki adımı ise kablosuz - wifi hizmeti. İlgili kuruluşlardan alınacak onaydan sonra yolcular uçaklarda internet kullanıp, e-maillerine ulaşabilecek.
Kıtalararası uçuşlarda koltuk arkası ekranlardan dünyada ilk kez sunulacak canlı televizyon yayını ile başlangıçta BBC World, BBC Arabic ve Euronews kanalları kesintisiz olarak yolculara sunulacak. Ardından Türkçe yayın yapan kanallar ile spor kanalları eklenecek.
Tüm sınıflarda koltuklarda bulunan elektrik prizleri, yolcuların satın almış oldukları internet erişimini kesintisiz devam ettirebilmeleri için elektronik cihazlarını şarj edebilmelerine olanak sağlayacak.

UÇAKTA KESİNTİSİZ İNTERNET

Yolcular Planet portal aracılığı ile son dakika haberlerine ulaşabilecekler. Miles&Smiles üyeler hesap bilgilerine erişip, mil durumları ve aktiviteleri hakkında bilgi edinebilecekler. PLANET, aynı zamanda Miles&Smiles ayrıcalıklarından faydalanmak isteyen tüm yolculara da online olarak Miles&Smiles üyeliğine başvuru fırsatı sunuyor.

Kablosuz-wifi internet ile yolcular beraberlerinde getirmiş oldukları dizüstü ve tablet bilgisayarlar ile Iphone, Blackberry vb. kablosuz ağ bağlantısı özelliğine sahip cihazlar vasıtasıyla kesintisiz olarak internete erişebilecek.

Sistemden yararlanacak olan tüm yolcular kredi kartlarını kullanarak uçuş sırasında alacakları kullanıcı adı ve şifreleriyle internete bağlanabilecek.