Kanaltürk’te yayınlanan Ters Cephe’de Mehmet Baransu depremi yaşandı. Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli’nin iddiaları üzerine programa bağlanan Taraf muhabiri ile Zileli arasındaki hakaretler izleyenleri hayretler içinde bıraktı.

Ümit Zileli, programın başlarında Baransu’nun 8 haberinden 5’nin yalan olduğunu, bu yalan haberler üzerinde bir kitap yazmayı düşündüğünü söyledi. Programın sonlarında yayına telefonla bağlanan Mehmet Baransu, Zileli’ye sert tepki gösterirken yalan haber yapmadığını söyledi. Hayli sinirli olduğu gözlenen Baransu yer yer Zileli’ye saydırdı. Uzun uzun yaptığı haberleri ve hepsinin doğrulandığını anlatan Baransu sözünü bitirince araya giren Zileli açtı ağzını yumdu gözünü. Canlı yayında defalarca hakaretler savuran Zileli kontrolü kaybedince moderatör araya girmeye çalıştı. Baransu’nun telefonu kapatmasına rağmen Zileli sert ifadeler kullanmaya devam etti.

İşte izleyenleri hayretler içinde bırakan o tartışma:

Ümit Zileli: Senin üzerindeki günahlar bir gün seni batıracak. Sen alçak bir adamsın, aşşağılık bir adamsın. Sahtekarın tekisin. Telefonla olmaz bu iş gelsin buraya karşıma konuş. Telefonda böyle papağan gibi konuşmakla olmaz.

Mehmet Baransu: Biraz okuyacaksınız, çalışacakzını, spot okumayacaksınız iddianamelerin hepsini okuyarak konuşacaksınız...

Ümit Zileli: Sen inanılmaz bir sahtekarsın... Sen neden bu tekzibe cevap vermedin?

Mehmet Baransu: Ben tatildeyim ve iki kitap üzerinde çalışıyorum...

Ümit Zileli: Kitap daha önemli değil mi?

Mehmet Baransu: Cahilsin kardeşim...

Ümit Zileli: Alçak, şerefsiz, utanmaz adam...

Mehmet Baransu: Ben gazeteciyim, senin gibi karagahın yalakalığını yapmam...

Ümit Zileli: Senin kimlerin yalakası olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye tarihinin en aşşağılık gazetecisisin sen...