İzmir'in Bornova ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan üniversite öğrencisi 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Operasyonda, meşrubat kutuları içine hazırlanmış parça tesirli, basınç etkili, fitil ateşlemeli 900 gr. ağırlığında el yapımı iki adet bomba ele geçirilmişti. Şüphelilerin. patlayıcıları Nevruz günü kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik düzenlenecek eylemlerde kullanacakları iddia edildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, KCK Ege ve Akdeniz Bölge Sorumlusu olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi M.D.M. (23) ile örgütün Dokuz Eylül Üniversitesi sorumlusu olduğu iddia edilen Felsefe 3. sınıf öğrencisi R.P. (23) ve Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu öne sürülen İngilizce Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi L.Y. (22) adlı iki kız gözaltına alındı.

Zanlıların yakalandığı evde yapılan aramada, meşrubat kutularının içine hazırlanmış 900 gr. ağırlığında parça tesirli, basınç etkili, fitil ateşlemeli iki adet el yapımı bomba ve yasak yayınlar ele geçirildi. Zanlılardan M.D.M.’nin, terör örgütü tarafından eylem yapması için Kuzey Irak’ta yetiştirildiği, Adana ve Mersin gibi illerde araç yakma eylemlerine karıştığı için arandığı öne sürüldü. Şüphelilerden L.Y.’nin, perşembe günü Ege Üniversitesi'nde Çanakkale Deniz Zaferi'yle ilgili paneli düzenleyen öğrencilere saldıran grubun içinde bulunduğu da ileri sürüldü.

Zanlıların, emniyetteki gözaltı süresince susma hakkını kullandığı ve açlık grevi yaptığı öğrenildi. İşlemleri tamamlanan üç şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.