CEVAP HAKKI VE TEKZİP METNİ

Aydınses Medya Ajansının yayın organı olan http://www.aydinses.com/safak-hastanesine-agir-ceza-40-milyon-tl.htm sitesinde 07.12.2011 tarihinde yayına konulan ve talebimiz uyarınca 15.12.011 tarihinde tekzip metnimiz yayınlanmaksızın yayından kaldırılan “ŞAFAK HASTANESİNE AĞIR CEZA 40 MİLYON TL” ana başlıklı ve “SGK'NIN ŞAFAK HASTANESİNE YAKLAŞIK 40 MİLYON TL CEZA KESTİĞİ ORTAYA ÇIKTI.”alt başlıklı haber ayrıca haftalık (15 – 30 Kasım) Aydınses Gazetesinde yer verilen “BATIRACAK CEZA” ana başlıklı ve “ŞAFAK HASTANESİNE 40 MİLYON TL CEZA” başlıklı haberdeki müvekkillerin kişilik haklarını ve sağlık alanındaki itibarını zedeleyen asılsız iddialarını tekzip ediyor ve cevabımızı tüm kamuoyuna vekaleten ve hürmet ile sunuyoruz.

Müvekkillerimiz sağlık hizmetlerinin her alanında ülkemizin en tecrübeli doktorları, sağlık personeli ve günümüzün son teknolojisi ile geçmişten günümüze tüm halkımıza hizmet vermektedir. Müvekkiller sağlık hizmetinin sunumu sırasında yasal mevzuatın tamamına ve SGK ile yaptığı sözleşmeye uygun davranmakta olup, en ufak bir hukuka aykırı davranış sergilememektedir.

Müvekkiller, tüm işlemleri usulüne ve yasaya uygun olmasına rağmen hiçbir maddi gerçekliğe dayanmayan, haksız, mesnetsiz, müvekkillerin itibarını ve kamuoyu nezdinde ki olumlu imajını zedeleyen yazı ile karşı karşıya kalmıştır.

Söz konusu yazıda müvekkil şirketin yönetmeliğe aykırı olarak başhekim yardımcısı bir doktoru çalıştırdığı ve bu nedenle SGK tarafından müvekkil şirkete kırk milyon Türk Lirası ceza kesildiği, Acıbadem Sağlık Grubunun da satın alma işlemlerini durdurduğu şeklinde tamamen gerçeklerden uzak, hiçbir ispatı olmayan, müvekkillere hiçbir surette danışılmadan

hakikat imiş gibi beyanlarda bulunulmuştur.

Yayında adı geçen Uzm.Dr.Mehmet Vefik YAZICIOĞLU 15.01.2008 tarihinde müvekkil şirket bünyesindeki Özel Göztepe Şafak Hastanesinde çalışmaya başlamış olup, bu çalışmaya ilişkin tüm bildirimler aynı gün SGK dahil gerekli kurumlara yapılmıştır. Ayrıca doktorun kendisi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde part time çalıştığını beyan etmiştir. Yine doktorun kendisi Kadıköy İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’na bildirimde bulunarak hem Özel Göztepe Şafak Hastanesinde hem de Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştığını beyan etmiştir. Ayrıca Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği 15.01.2008 tarihinde doktorun kendi hastanelerinde part time çalıştığını ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında part tıme çalışmasında herhangi bir sakınca olmadığını beyan etmiş olup, doktorun hastanelerinde başhekim yardımcısı olduğuna dair herhangi bir ibareye yer vermemiştir. Yine İstanbul Tabip Odası 03.01.2008 tarihli yazısında doktorun hem Özel Göztepe Şafak Hastanesinde hem de Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştığı ve muayenehanesi olduğu bilgisini vermiştir. Tüm bu yazılı belgelerden anlaşılacağı üzere müvekkil şirketin yönetmeliğe aykırı davranması ve başhekim yardımcısı bir doktoru bilerek bünyesinde çalıştırması gibi bir durum söz konusu değildir. Müvekkil şirketin SGK ve Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yaptığı tüm yazışmalarda doktorun başhekim yardımcısı olduğunu gösterir hiçbir bilgi ve belge yoktur. Bu nedenle müvekkil şirketin hiçbir usule aykırı işlemi mevcut olmadığı gibi doktorun çalışmaya başladığı ilk günden gerekli bildirimler SGK’na yapılmıştır. Ayrıca doktorun müvekkil hastanede çalışmasında bir sakınca olmadığı da o tarihte bildirilmiştir.

Kaldı ki; var olmayan böyle bir durum dolayısıyla müvekkil şirket hakkında SGK tarafından inceleme yapılması ve müvekkil şirkete cezai işlem uygulanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmadığı gibi buna dair yazılı bir belgede mevcut değildir. Ayrıca müvekkil şirket bünyesindeki Sevgi Sağlık Hiz. ve Tic. A.Ş’nin (Özel Göztepe Şafak Hastanesi) Acıbadem Sağlık Grubuna satış işlemleri çok uzun süre önce tamamlanmış olup, bu şekilde bir problemin söz konusu olması dahi mümkün değildir.

Tüm bu yazılı belgeler ışığında söz konusu haberin asılsız olduğu ve müvekkillerin gerçek dışı olaylarla irtibatlandırıldığı ortadadır. Müvekkillerin sağlık hizmeti camiasındaki itibarını zedeleyen tüm bu gerçek dışı ve maksatlı beyanları tekzip ediyoruz.

Müvekkilleri zor durumda bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı bu yayını yasal yollara başvurma hakkımızı saklı tutarak tümüyle tekzip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Sevgi Sağlık Hiz. ve Tic.A.Ş (Özel Göztepe Şafak Hastanesi) - Ten Medikal Turizm Tekstil San. ve Tic. A.Ş (JFK Hospital) – Özel Maya Sağlık Hiz. ve Tic.A.Ş ( İstanbul Şafak Hastanesi – Avrupa Şafak Hastanesi ) - Saim Öztürk Vekili

Av. Hüseyin ATAOL