500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı olduğu sanılan popüler sohbet uygulaması Whatsapp'a uzun zamandır dillendirilen sesli arama özelliğinin yeni gelecek güncellemeyle birlikte kullanıcılara sunulacağı ortaya çıktı. Böylece kullanıcılar tıpkı Viber'de olduğu gibi Whatsapp hesabı olan herhangi bir kullanıcıya arama yapabilecek.

GÖRÜŞMELERİ DE KAYDEDECEK

Ancak softsonic isimli sitenin iddiasına göre Whatsapp'a sesli görüşmelerle birlikte gelen asıl bomba özellik ses kayıt fonksiyonu olacak. Whatsapp'tan bir görsel de paylaşan siteye göre uygulama çerçevesinde yapılan ikili görüşmeler dilendiği taktirde telefonlara kaydedilebilecek.

KULLANICILARIN GİZLİLİĞİ NE OLACAK

Ancak bu özelliğin her yerde kullanıma geçmesi imkânsız gibi gözüküyor. Sebebi ise telefon görüşmelerinin kayıt edilmesi birçok ülkenin hukuk sistemine göre yasadışı. Bu ülkelerin başında Amerika geliyor. Amerikan yasalarına göre bir telefon görüşmesini, görüşmeyi yapan iki tarafında rızası olmadan kaydetmek yasalara aykırı. Birçok ülkede bu işlem yasal olmasına rağmen ciddi problemler barındırıyor çünkü bu ülkelerde telefon görüşmeleri yasal kanıt olarak sunulabiliyor.