Hannover Fairs Turkey Fuarcılık’ın TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 gün süreyle gerçekleştireceği WIN EURASIA Automation 2017 Fuarı’nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı, ‘Bilişim Teknoloji, Sanayi ve Yüksek Öğretim’ Başdanışmanı ve TÜBİTAK Danışmanı Mesut Uğur, Türkiye’de son 15 yılda ciddi bir ilerleme sağlandığını belirtti.

Farklı bakanlıklar ve Tübitak üzerinden araştırma ve geliştirmeye aktarılan kaynağın 2002’de 1 milyar dolar olduğunu belirten Mesut Uğur, “Günümüzde 8 milyar dolara çıktı. 2023 hedefi gayri safi milli hasılanın yüzde 3’ünün AR-GE’ye harcanması şeklinde. Bu da 60 milyar dolar demek. Adına ister Endüstri 4.0, ister dijitalleşme, ister tümleşik otomasyon sistemi diyelim; otomasyon günümüz sanayisinin ve refah toplumunun vazgeçilmezidir” dedi.

ENDÜSTRİNİN GELECEĞİ İÇİN ULUSLARARASI BİR BULUŞMA SAĞLIYORUZ

İmalat sanayisinin kazandıran fuarı WIN EURASIA Automation 2017:Endüstri 4.0 kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışında konuşan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, fuarın, Türkiye’deki imalat sanayinin ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Kühnel, WIN EURASIA Automation’ın, Türkiye ve bölgedeki ülkelere hizmet ettiğini anlatarak şöyle dedi: “Bugün burada endüstrinin geleceğine katkı sunacak uluslararası bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Endüstri 4.0 temasıyla gerçekleştirdiğimiz bu yılki etkinliğimizde en yeni teknolojilere tanıklık edeceksiniz.

Ayrıca, bu yıl ilk kez İTÜ ARI Teknokent’le işbirliği yaparak ‘startup’lar için yeni bir alan yarattık. 50’den fazla startup projesi sizinle buluşmak için bekliyor. Çin ve Almanya’dan ülke pavilyonlarımız var. Ekonomi Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen uluslar arası satın almacı programı kapsamında heyetler fuarımızı ziyaret edecek. Yanı sıra, Anadolu Delegasyonları Programı kapsamında 40 farklı şehirden 94 farklı delegasyon fuarı ziyaret edecek. Sergilenen ürünlerin yanı sıra, 4 gün boyunca gerçekleşecek forumlar da sektörün geleceğine ışık tutacak.”