Modern teknoloji ile birlikte oyun dünyasında son derece önemli gelişmeler yaşanıyor. 2000’li yılların ortalarından itibaren oyun dünyasında internet tabanlı oyunlar oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görüyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte insanların internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması dijital platform temelinde internet tabanlı rol yapma oyunlarının oldukça popüler bir hale gelmesine neden oluyor ki bu oyun türleri arasında Metin2 oyunu fazlasıyla ön plana çıkıyor. Kaliteli, farklı ve özgün oyun yapısı ile birlikte Metin2 internet tabanlı oyunu çok kısa bir süre içerisinde son derece popüler bir hale geldi. Çok yüksek aktif oyuncu sayısına sahip olan Metin2 oyunun daha eğlenceli ve daha kişiselleştirilmiş şekilde oynanabilmesi yönünden Metin2 pvp serverler hizmet vermeye 2007 yılında başladı.

 

2007 yılında yurtdışında Metin2 tutkunlarının ilgisini çekmesiyle oldukça popüler bir hale gelen pvp serverler 2008 yılında Metin2 Türkiye içinde hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda Metin2 tutkunları son derece pratik ve kolay bir şekilde daha kişiselleştirilmiş yapıda hazırlanan serverler üzerinde Metin2 deneyimini çok daha özel bir şekilde yaşayabilme şansını yakalıyor. Bu yüzden de son dönemlerde oldukça yoğun şekilde ilgi gören pvp sunucuları üzerinde çok yüksek düzeyde aktif oyuncu sayıları yakalanıyor. Böylelikle Metin2 oyununun yüksek aktif kullanıcı sayısı ile yakalanan çok daha keyifli mücadele tadını kişiselleştirilmiş serverler üzerinde de deneyim edebilme şansına sahip olunabiliyor.

 

Günümüzde oldukça popüler bir hale gelen Metin2 pvp sunucularının normal Metin2 Türkiye sunucularına göre en önemli farkı ise oyuncuların karakterlerinde daha fazla özelliklere sahip olabilmesidir. Silah ve item yönünden oyuna daha zengin içerikle başlayabilen oyuncular oyunun ilk gelişim aşamalarını bu şekilde çok daha hızlı bir şekilde geçebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle Metin2 oyununda daha çetin ve daha fazla keyif sunan mücadelelerinin yaşandığı seviyelere kolaylıkla ulaşabilen Metin2 tutkunları günümüzde oyun deneyimi için çoğunlukla pvp serverleri tercih ediyor. Günümüzde bu özellikleri dolayısı ile de oldukça yoğun ve sık bir şekilde tercih ediliyor.