Apple'ın 26 Eylül itibariyle Türkiye'de satışa sunacağı iPhone 6 için Apple'ın sitesinden önsiparişli satışlar başladı.

9 Eylül'de Cupertino'da tanıtılan Apple'ın iki yeni telefonu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, 12 Eylül itibariyle önsiparişe açılmış ve yoğun ilgi görmüştü. 64 GB'lık iPhone 6 Plus bu süreçte kısa sürede tükenirken, 19 Eylül'de de ABD başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde cihazlar tüketicilerle buluştu, uzun kuyruklar oluştu.

Türkiye ise 26 Eylül tarihini bekliyor. Ancak yeni cihazları şimdiden almak isteyen kullanıcılar Apple.com üzerinden önsipariş verebiliyor.

Bu adresten alınabilen yeni iPhone 6'lar için kullanıcılar renk ve hafıza tercihini de yine site üzerinden yapıyor.

PEKİ iPHONE 6'YI TÜRKİYE'DEN Mİ ALMALI YOKSA YURTDIŞINDAN MI?

Türkiye'de 2 bin 349 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan iPhone 6'lar özellikle ABD'den çok daha uygun fiyatlarla alınabiliyor. Örneğin 2 bin 349 TL'ye 16 GB iPhone 6 alınabilirken, aynı cihazı ABD'den 773 TL daha ucuza alabiliyorsunuz. Benzer şekilde 64 GB'lık bir iPhone 6'yı ABD'den 830 TL daha ucuza satın alabilmek mümkün.

Ancak Almanya ve İngiltere'deki iPhone fiyatlarının Türkiye'deki fiyatlardan pek bir farkı olmadığı gibi, yer yer bu ülkelerdeki iPhone modellerinin fiyatlarının Türkiye'deki fiyatlardan da yüksek olduğu göze çarpıyor.