Apple’ın değişim programlarından birisi daha başladı. Geçtiğimiz aylarda IPhone 5’lerin sorunlu tuşlarını ücretsiz bir şekilde değiştiren Apple, şimdi de iPhone 5’lerin bataryasını değiştirecek. ABD ve Çin’de dün başlayan değişim programı Türkiye ve diğer ülkelerde 29 Ağustos tarihinde aktif olacak.

Yapılan açıklamaya göre Eylül 2012 ile Ocak 2013 tarihleri arasında satılan iPhone 5’lerde batarya ile alakalı sorun tespit edildi eğer bu tarihler arasında iPhone 5 satın aldıysanız, Apple sorunu ücretsiz bir şekilde halledecek. Telefonunuzun program kapsamında olup olmadığını öğrenmek için tek yapmanız gerek buradaki linke tıklayarak açılan pencereye iPhone’unuzun seri numarasını girmek.

Türkiye’de geçtiğimiz aylarda İstanbul Zorlu Center’da açılan Apple Store’un servis/destek bölümü talep çokluğundan dolayı randevu sistemi ile çalışmakta. Store açıldığından beri randevu bulma konusunda büyük sıkıntı yaşayan Apple kullanıcıları alternatif servislere yönelmekte.

Apple Store açılmadan önce de Türkiye’de faaliyet gösteren lisanslı Apple ortakları aracılığıyla da iPhone 5’inizin bataryasını değiştirtebilirsiniz. Apple’ın servis ortaklarına buradaki bağlantı aracılığı ile ulaşabilirsiniz.