Bir süredir sızan bilgilere bakarak Samsung ve LG’nin katlanabilir ekranlar ve bataryalarla ilgili ciddi çalışmalar yaptığını biliyorduk. Samsung erken davrandı ve dünyanın ilk kıvrık ekranlı akıllı telefonu Galaxy Round’u tanıttı. İlk aşamada sadece Güney Kore’de satışı başlayan telefonun özellikleri Galaxy Note 3 ile benzerlik gösteriyor.


5.7 inç genişlikli Full HD Super AMOLED ekran, dört çekirdekli 2.3 GHz Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, 13 MP kamera, Android 4.3 işletim sistemi ve 2800 mAh batarya özellikleriyle Note 3 modelini esas alıyor. Aynı zamanda arka kısımdaki kapakta yer alan sahte deri kaplama da Note 3′den alınma.
Özel hazırlanan yazılımla bombeli ekranın artıları ön plana çıkarılıyor. Roll Effect uygulamasıyla saat, tarih, cevapsız arama, batarya ömrü gibi bilgiler alınabiliyor. Gravity Effect ise cihazı eğerek görsel etkileşime girme imkanı veriyor. Bounce UX kullanıcı arabirimi müzik kontrolü sağlıyor. Side Mirror ise sola ve sağa eğerek şarkı değiştirmeye izin veriyor.