2011 yılına damgasını vuran olaylar nelerdi? Google Zeitgeist’da, yılın en hızlı yükselen 10 sorgusuyla birlikte 2011'in ruhunu yakalayabilmek amacıyla milyarlarca Google araması incelendi.

Google tarafından her yıl, yıl içinde aramalarda yükselen trendlerin açıklandığı Zeitgeist , bu yıl da 2011 yılının en önemli olayları ve en son trendlerini gözler önüne serdi. Google’ın farklı kategorilerde belirlediği yükselen arama trendleri listesinde bu yıl yerli ‘dizi’ler ön plana çıkıyor. En hızlı yükselen aramalar listesinde geçen yıldan bu yana en çok konuşulan yapımlar arasında yer alan ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi ilk sıraya oturdu. Listenin ikinci sırasında e-devlet uygulaması yer alırken, üçüncü sıraya ise yine bir başka Türk dizisi olan ‘Adını Feriha Koydum’ yerleşti.

Zeitgeist Hakkında

Google her gün arama motoruna yazılan milyonlarca sorguya dayanarak Zeitgeist’i (Almanca’da “zamanın ruhu”) derliyor. Yıl sonu açıklanan Zeitgeist’e ek olarak, 2011 yılının global, bölgesel, geçmiş ve şimdiki arama trendlerine bakış sağlayan başka araçlar bulunuyor. Google Zeitgeist araçlarını kesinlikle bireysel kullanıcıları teşhis etmek için kullanmıyor. Sonuçlar belli bir zaman içinde belirli sorguların ne kadar sıklıkta görüldüğünü gösteren anonim ve toplu dökümlerden yola çıkılarak hazırlanıyor.