Kullanıcılarına iş arkadaşlarıyla ortak çalışma, paylaşma ve her türlü verilerini depolama imkanı sunan Google Drive hizmete girdi. İster arkadaşınızla ortak bir araştırma projesi üzerinde çalışıyor olun, isterseniz de iş arkadaşlarınızla birlikte bütçe takip edin; tüm bun işlemler Drive üzerinde yapılabilecek. Videolarınızı, fotoğraflarınızı, belgelerinizi, PDF dosyalarınızı ve çok daha fazlasını Drive'a yükleyip istediğiniz yerden bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Google Drive kullanıcılarına şu imkankarı sunacak:

Yaratın ve ortaklaşa çalışın: Belgeleriniz, sunumlarınız ve tablolarınız üzerinde ekip arkadaşlarınızla eş zamanlı olarak çalışabilmeniz için Google Documents, Google Drive'a entegre edildi. İçeriğinizi paylaşmayı kabul ettiğiniz herkesle PDF, resim, video ve benzeri tüm dosyalar üzerinde birlikte çalışabilir, çalıştığınız içerikler üzerinde yorum yapabilir ve başkalarının paylaştığınız içerik üzerindeki yorumlarının size bildirim olarak gelmesini sağlayabilirsiniz.

BİLGİSAYARINIZ UZAKTEYKEN BULUT İLE ULAŞMA İMKANI

Her şeyi güvenle saklayın ve istediğiniz yerden ulaşın (özellikle bilgisayarınızdan uzaktayken): Her şeyiniz artık 'orada'. Tüm dosyalarınıza artık her yerden ulaşabilirsiniz - İnternetten, evinizden, ofisinizden ya da isterseniz koşarken mobil cihazınızdan- Drive'ı Mac'inize, PC'nize yükleyebilir, Drive Uygulamasını Android telefonunuza veya tabletinize indirebilirsiniz. Drive Uygulaması'nın iOS cihazlarda da kullanılabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca platform ayrımı olmadan; tüm görme engelli kullanıcılar Drive'a "ekran okuyucu" ile ulaşabilecekler.

Her şeyi arayın: Anahtar kelimenizle aramanızı gerçekleştirin, dosya tipine, dosya sahibine ve çok daha farklı alternatife göre sıralayın. Drive, "Optik Karakter Algılama" (OCR) teknolojisi ile görsel dosyaların içindeki yazılara ulaşarak, arama yapmanıza olanak sağlıyor. Aynı zamanda görsel algılama sistemi ile Büyük Kanyon gezinizin fotoğraflarını [büyük kanyon] yazarak arayabilir ve çektiğiniz vadi resimlerine aradığınız an ulaşabilirsiniz.

5GB BEDAVA

Google Drive'da size sunulmuş 5GB'lık alanı hemen ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu alan, size yaz tatilinizde çektiğiniz yüksek çözünürlüklü fotoğrafları veya kariyerinizin en büyük teklif sunumunu saklamaya yeteceği gibi, üzerinde çalıştığınız yeni kitabınızı taslağını da saklamanıza olanak sağlıyor. Aylık 2,49 dolar ödeyerek 25GB, 4,99 dolar ödeyerek 100 GB ve 49,99 dolar ödeyerek 1TB veri alanına sahip olabilirsiniz. Ücretli hesabı tercih ettiğinizde, Gmail hesabınız da 25GB'a yükselmiş olacak.

Drive, kullanıcılara daha iyi bir Google tecrübesi yaşatmak ve diğer ürünlerimiz ile bir bütünlük içerisinde çalışmak üzere tasarlandı. Doğrudan Drive'dan Google+ hesabınıza içerik aktarabilirsiniz.

Kullanıcılar, yakın zamanda Gmail'den gönderecekleri e-postalara Drive'dan istedikleri dosyayı ekleme imkanına sahip olacak. Google Drive aynı zamanda açık bir platform. Google buradan yola çıkarak, faks yollayabilmek, video düzenleyebilmek ve web sitesi şablonları tasarlayabilmek için Drive kullanımı konusunda birçok üçüncü parti ile birlikte çalışıyor. Bu uygulamaları kullanabilmek için Chrome Web Mağazası'nı ziyaret etmek yeterli.

Drive'ı kullanmaya hemen bugün drive.google.com/start adresinden başlayabilirsiniz.