Facebook şimdiye dek ek uygulama olarak GIF ya da ses efekti ayratıcılarının ürettiği içerik odaklı olan uygulamalara izin veriyordu. Oyuna en yakın olan örnek ise kendinize bir avatar çizgi karakter seçtiğiniz ve bununla video mesaj gönderebildiğiniz uygulama idi.

Facebook’un Messenger platformunu piyasaya sürmeden önce eğer test sonuçları iyi çıkarsa çeşitli ekstra imkanlar ve oyunlarla kullanıcılarına farklı deneyimler sunmak istediği açıklanmıştı; ki şu an hala Facebook, Messenger’ın içine aktif şekilde entegre edilmiş bir oyunun nasıl mümkün olabileceğini düşünüyor.

Son açıklamaya göre Facebook yetkilileri, Messenger’ın sadece içerik üretimine yönelik olan uygulamalar için elverişli olduğunu düşünüyor; ancak bu konuda yerinde saymak istemeyen şirket, F8 konferansında Messenger platformunu geliştiriciler için açık hale getirerek insanların neler yapabileceğini görmek istediğini söylüyor.

Messenger’ın ilk gerçek oyunu diyebileceğimiz Doodle Draw, iOS ve Android platformları için piyasaya sürülmüş ve bir dönem Draw Something isimli oyunu oynamış herkesin aşina olduğu bir oyun.

Doodle Draw oyununda size birkaç öneri veriliyor ve bunları sınırlı sayıda renk içeren seçeneklerinizle çizerek arkadaşlarınıza göndermeniz de onların da doğru şekilde tahmin etmesi gerekiyor. Renk sayınızı artırmak için arkadaşlarınızı davet edebilir ya da oyunu bolca oynamayı tercih edebilirsiniz. Eğer isterseniz elbette oyun içi para birimini, gerçek parayla satın alıp devam edebilirsiniz.

Facebook’un Messenger uygulaması için geliştirilen bu uygulamalardan herhangi bir maddi kazanç talep edip etmeyeceği bilinmiyor. Bir zamanlar web sürümünün sayfasında %30 oranında kesinti yapıyor, bu da her ne kadar oyun oynayan ve oyun içi alış veriş yapan kullanıcıların canını sıksa da Facebook’a hatrı sayılır miktarda dolar olarak dönüyordu.

Facebook’un Messenger’ı bu gibi uygulamalardan bir süre temiz tutmasının nedeni, tıpkı haber kaynağınızda görülen spam mesajlar gibi, bu uygulamaların da Messenger üzerinden gereksiz ve bir süre sonra can sıkıcı mesajlar haline gelen bildirimler gönderecek olması; ki Facebook, algoritmasında yaptığı değişiklikle bunların anasayfanızda çıkmasını engelledi.

Bakalım Messenger’ını da oyunculara açan Facebook, daha ne kadar kazanacak, daha ne kadar bağlayacak insanlığı kendisine

Google Draw oyununu Messenger uygulamanıza bu bağlantıyı tıklayarak ya da Messenger uygulamanızın alt menüsünde yer alan “•••” butonuna dokunarak indirebilirsiniz.