Herkesin çalışmak için yarıştığı Google ve Facebook ‘dan iş teklifi alan Rıza  Selçuk Saydam, kararını Facebook’ tan yana kullandı.

Teknolojinin devleri arasında olan Google ve Facebook gibi iki büyük firmadan tasarımcı olarak iş teklifi almayı başaran Rıza Saydam Selçuk, ilk defa bir türkün çalışacağı Facebook’ ta ekim ayında tasarımcı olarak başlayacak.

Çankaya üniversitesinde Matematik ve de Bilgisayar eğitimi alan Rıza Saydam Selçuk, tasarım ve yazılım ile matematiği bir araya getirerek teknolojik alanda kendini geliştirdi. Web sitesinde kendini ve yaptığı işlerin tanıtımını yapan Saydam, Facebook ve Google yöneticilerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

Google da Çalışma Hayali Kuruyordu Ama Facebook da Karar Kıldı

Yıllarca Google çalışma hayli kurduğunu belirten saydam bu hayalinin gerçekleşmesinin ardından niçin Facebook ile anlaştığına da açıklık getirdi. Facebook ve Google ile yaklaşık dört ay süren mülakatların ardından Facebook ile anlaşmasının sebebi olarak Facebook yönetiminin tavrı olduğunu bildirdi. Google hayalinin gerçekleşeceği bir yer olmasının yanı sıra “Teknolojik gelişmeler sonrası, ilerleyen bu gelişmelere nasıl ayak uydurabilirim?” şeklindeki sorusuna iki firmada farklı yanıt verdi. Google özel bütçe ayıracaklarını ve istediği kursa gidebileceğini belirtirken, Facebook siz zaten iyisiniz daha iyi olmanızı istiyoruz şeklinde yanıt verdi. Bu yaklaşım sebebi ile Facebook ile çalışmaya karar veren Saydam,”Google da çalıma imkânına ulaştım ama ben Facebook’ u tercih ettim.” şeklinde açıklamada bulundu.

Zuckerberg ile Çalışacak

Ekim ayından itibaren Facebook da çalışmaya başlayacak olan Saydam, Facebook ortamı ile ilgili de bilgi verdi. Facebook iş ortamında duvarların olmadığını belirterek her hangi bir problem olduğunda Sosyal paylaşım sitesi Facebook ‘un kurucusu olan Mark Elllot Zuckerberg ‘in yanına giderek konuşabileceğini bildirdi. Kafeterya da insanların oturuşuna benzettiği Facebook iş ortamı için açık ve net bir ortam diye açıklamalarda bulundu.

Facebook da yeni ürün tasarımları ve hali hazırda bulunan ürünlerin gelişimi için çaba harcayacağını bildiren Saydam, “ Türk öğrenciler içinde ne kadar çok başvuru olur ise o kadar çok Türkü yurtdışı firmalarında görürüz .”dedi. Farklı Başlıklar www.koprubasi.tv de.