KARAMAN’da bir GSM bayii işleten Mustafa Erkin, yıllar önce çıkan eski cep telefonlarıyla vitrinini müze haline dönüştürdü.
Telekomünikasyon alanında 27 yıldan bu yana faaliyet gösteren işyeri bulunduğunu belirten Mustafa Erkin, eski cep telefonlarını atmayıp, vitrinine koydu. Arkadaşları ve müşteride kullanmadıkları yıllar önce çıkan eski cep telefonlarını getirip vitrine koyunca adeta cep telefonu müzesi haline dönüştü. Yıllar önce pahalı fiyatlara satılan cep telefonlarına şu an rağbet olmadığını belirten Erkin, şunları söyledi:
"Eski telefonlar elimde uzun yıllar vardı. Kendimce bir köşe oluşturayım dedim. Ama sonra bir baktım, eş dost arkadaşlarım da getirince bunlar da eklenince vitrinde küçük bir müze haline dönüştü. Bu beni de mutlu etti. Sonuçta Türkiye cep telefonu kullanımında 20 yılı geride bırakmış durumda. Cep telefonları ilk çıktığı zamanlarda çok büyük rakamlarla piyasada satılıyordu. Herkes alamıyordu."
Cep telefonlarından önce araç telefonlarının piyasa çıktığını hatırlatan Erkin, "Araç telefonları 10 kilo kadar ağırdı. Taşınması mümkün bile değildi bunların" dedi.