Arçelik A.Ş. 60. yılını çok özel bir reklam filmiyle kutluyor


Hakan Bulgurlu: “60 yıldır işimizi aşkla yapıyor, müşterilerimize her gün bu heyecanla ulaşıyoruz”

Türkiye’de sanayinin temellerini atan ve bugün 130’dan fazla ülkede, 10 markasıyla Türkiye’yi başarıyla temsil eden Arçelik A.Ş., 60. yılını çok özel bir reklam filmiyle kutluyor.

Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu: “Kuruluşumuzdan bu yana her zaman öncü olmayı ve ev teknolojilerinin liderliğini yapmayı başardık. Arçelik markasıyla Türkiye’de, Beko markasıyla uluslararası pazarlarda büyük başarılara imza atarken, bizim en kıymetli varlığımız daima müşterilerimizle kurduğumuz güçlü bağ ve onların değerli takdiri oldu. Bu kıymetli bağı; çalışanlarımız ve bayilerimizle beraber üretimden, inovasyona, hizmetten, tasarıma ulaşan işimizi, 60 yıldır aşkla yapmamıza borçluyuz.”

Türkiye’nin en çok sevilen markası Arçelik’in 60 yıldır Türkiye’ye, yeniliğe ve işine duyduğu güçlü tutku ve bağlılığı anlatan ve ‘Ne yaparsan yap, aşk ile yap’ sloganlı yeni reklam kampanyası, Kenan Doğulu’nun yeni şarkısıyla milyonlarca müziksevere de ulaşıyor.

Türkiye’de sanayinin temellerini atan, bugün 130’dan fazla ülkede, 10 markasıyla Türkiye’yi tüm dünyada başarıyla temsil eden ve kurulduğu günden bu yana tüketicisini ilkler ve yeniliklerle buluşturan Arçelik A.Ş., 60. yılını yeni reklam filmi ile kutluyor.

Kenan Doğulu ve Beren Saat, Türkiye’nin en çok sevilen markası Arçelik için ilk kez birlikte kamera karşısına geçerken, yeni reklam filmi Arçelik A.Ş.’nin 60 yıldır Türkiye’ye, yeniliğe ve işine duyduğu güçlü tutkuyu ve bağlılığı anlatıyor. Yeni kampanya, Kenan Doğulu’nun yeni şarkısı ‘Aşk ile yap’la milyonlarca müziksevere de ulaşıyor.

Arçelik A.Ş.’nin başarı hikayesinin 60 yıl önce başladığını söyleyen Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Kuruluşumuzdan bu yana her zaman öncü olmayı ve ev teknolojilerinin liderliğini yapmayı başardık. Arçelik markasıyla Türkiye’de, Beko markasıyla uluslararası pazarlarda büyük başarılara imza atarken, bizim en kıymetli varlığımız daima müşterilerimizle kurduğumuz güçlü bağ ve onların değerli takdiri oldu. Bu kıymetli bağı; çalışanlarımız ve bayilerimizle beraber üretimden, inovasyona, hizmetten, tasarıma ulaşan işimizi, 60 yıldır aşkla yapmamıza borçluyuz. Yeni reklam filmimizin bunu en iyi şekilde anlatacağına gönülden inanıyoruz. İşimize duyduğumuz aşkla, yeniliği teknoloji ile tasarlamaya ve müşterilerimize ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.



Türkiye’nin patent şampiyonu


Türkiye’de ve dünyada tüketiciyi ilklerle buluşturan ve dünya genelinde 14 üretim tesisi, 27 ülkedeki satış pazarlama organizasyonu ile Arçelik A.Ş., ev teknolojilerinin Türkiye ve uluslararası arenadaki en güçlü temsilcilerinden biri. Aynı zamanda, 7 ayrı Ar-Ge Merkezi, ODTÜ Teknokent, Tayvan ve İngiltere’deki Ar-Ge ofislerinde toplam 1000’in üzerinde Ar-Ge çalışanı bulunan Avrupa’nın üçüncü büyük beyaz eşya şirketi. Arçelik A.Ş., 24 yıllık Ar-Ge ve teknoloji çalışmalarıyla dünyanın en sessiz, en az enerji harcayan, en az su tüketen, çevre dostu ve yenilikçi ürünlerini üretmeye devam ediyor.

60 yıldır teknoloji geliştirmenin yanında geliştirilen teknolojilerin korunmasına da büyük önem veren Arçelik A.Ş., Türkiye’nin yıllardır tartışmasız patent şampiyonu olma ünvanını da sürdürüyor. Türkiye’den Dünya Fikri Haklar Örgütü’ne (WIPO) yapılan uluslararası patent başvurularının üçte birinden fazlasını gerçekleştiren Arçelik A.Ş., uluslararası düzeyde son 5 yıldır, Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün en çok uluslararası patent başvurusuna sahip ilk 200 şirket listesinde yer alan tek Türk şirketi olma özelliğini de koruyor.


60 yılın kilometre taşları

Ø 1955- Arçelik A.Ş. İstanbul Sütlüce’de kuruldu.

Ø 1959- Türkiye’nin ilk çamaşır makinesini üretti.

Ø 1960- Türkiye’nin ilk buzdolabını üretti.

Ø 1975- Eskişehir Buzdolabı İşletmesi üretime başladı.

Ø 1977- Eskişehir Kompresör İşletmesi üretime başladı. Ardem Pişirici ve Isıtıcı Cihazlar San. A.Ş. bünyesine kattı.

Ø 1991- Arçelik A.Ş. Ar-Ge Merkezi kuruldu.

Ø 1993- Ankara Bulaşık Makinesi İşletmesi üretime başladı.

Ø 2002- Arçelik yenilikçi ve dinamik yapısını anlatan yeni logosu tanıtıldı.

Avusturya Elektrabregenz, Alman Blomberg, İngiliz Leisure ve Flavel, Romanya’nın lider beyaz eşya şirketi ve Arctic markaları satın alındı.

Ø 2005- İlk yerli kurutma makinesi üretildi. 18 özgün patentle korunan dünyanın ilk ve tek Türk Kahve Makinesi Telve tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Ø 2006- Rusya’da Buzdolabı ve Çamaşır Makinesi İşletmesi hizmete açıldı. Beko Elektronik’i bünyesine kattı.

Ø 2007- 2000 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Çin’de Çamaşır Makinesi İşletmesi
üretime başladı. Grundig Multimedia Şirketi ve Grundig markası satın alındı.

Ø 2008- Türkiye'nin ilk Çamaşır Kurutma Makinesi İşletmesi Çerkezköy Tekirdağ’da hizmete açıldı.

Ø 2009- Arçelik A.Ş. “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu tanıtıldı.

Ø 2011- Güney Afrika'nın lider beyaz eşya üreticisi Defy Şirketi satın alındı. Türkiye’de ODTÜ Teknokent Ar-Ge Merkezi açıldı. Tayvan Tasarım, Ar-Ge ve Satınalma Ofisi kuruldu.

Ø 2012 - Yeni satış ve pazarlama ofisleri; Beko LLC Eygpt Mısır, Beko Ukraine LLC Ukrayna, Beko A and NZ Pty Ltd. Avustralya, Ardutch B.V. Tayvan faaliyete başladı.

Ø 2014-Beko yeni logosu tanıtıldı. Beko, FC Barcelona ile dört yıllık bir ortaklığa imza attı.

Ø 2015-Arçelik A.Ş., Tayland Buzdolabı Fabrikası’nın temelleri attı. Beko Balkanlar Ofisi açıldı. Tayvan’dan sonra ikinci global Ar-Ge ofisini İngiltere’de açtı.