Apple'ın iCloud sisteminde başta Jennifer Lawrence ve Kate Upton olmak üzere birçok ünlünün fotoğraflarının hacklenmesi Apple'a borsada da darbe vurdu. Hisseler dün Nasdaq borsasında özellikle açılışta sert düşerken 103 dolardan 98,94 dolara geriledi.

Apple'ın bulut bilişim sistemi iCloud'da ünlülerin fotoğraflarının hacklenmesi Apple hisselerine yaramadı.

Dün Nasdaq'da işlem gören Apple hisseleri 6 saatte 103 dolardan yüzde 4,22 düşerek 100 doların altına, 98,94 dolara geriledi.



Apple hisseleri özellikle dünkü açılışta sert düştü (Grafik: Yahoo Finance)

Apple'ın 9 Eylül'de gerçekleşecek lansmanla iPhone 6 ve iWatch ürünlerini tanıtması bekleniyor. Ancak Hollywood ünlülerinin özel fotoğraflarının hacklenmesi bu tanıtımı gölgelerken etkisini borsada da hissettirdi.

Fotoğraf skandalının yanı sıra yatırım firması Pacific Crest analisti Andy Hargreaves'in yatırımcılarına Apple hisselerini satmasını önermesi de hisseleri düşüren bir başka faktör oldu.

"MOBİL CÜZDAN GÜVENLİ OLACAK MI"


Apple CEO'su Tim Cook'un iPhone 6 lansmanında yeni mobil ödeme özelliklerini tanıtması bekleniyor.

Skandalın zamanlaması da Apple için kötü oldu. Apple'ın bu ay içinde yeni iPhone ile yeni mobil ödeme ve sağlık verilerini takip etme özelliklerini tanıtması bekleniyordu. Skandal, tanıtılacak mobil cüzdan ve sağlık özelliklerinin güvenliğinin de şimdiden sorgulanmasına yol açtı. Bu verilerin iCloud'da değil telefonda saklanması planlansa da uzmanlar "Apple özel fotoğraflarda güvenlik sağlayamıyorsa, mobil cüzdan ve sağlık verilerinde nasıl sağlayacak" sorularını yöneltiyor.