Acer’ı aylardır aklında olan bu gelişme nihayet gün yüzüne çıkacak. Ultrabook üretimi için Pegatron firmasıyla çalışan Acer üretim bandına 15 inç modellerde eklemiş durumda. Mayıs ayı içerisnde üretilmesi planlanan yeni 15 inç Ultrabook’lar üzerinde Intel’in yeni 28 nm Ivy Bridge işlemcilerinin kullanılması bekleniyor.

Acer Timeline Ultra M3 adı verilecek olan bu yeni Ultrabook modeli üzerinde optik sürücü olup olmayacağı ise merak konusu. Çünkü Intel’in bir dizüstü bilgisayarın Ultrabook olması için getirdiği standartlar bulunuyor. Bu standartların başında da boyut yer alıyor. Eğer Acer standartlara sadık kalırsa 15 inç Ultrabook üzerinde optik sürücü kullanmaması gerekiyor. Fakat Acer dizüstü bilgisayarların tasarımlarıyla oynayarak yeni bir optik sürücü dizaynı yaratabilir.

Tüm bunlara ek olarak birçok dizüstü bilgisayar üreticisi yeni modellerini gün yüzüne çıkartmak için gün sayıyor. Yakın süre içerisinde tanıtılacak 28 nm Ivy Bridge işlemcilerin ardından Ultrabook sağanağına hazırlanın.