Samsung'un son üç senedir ABD'li rakibi Apple ile girdiği telif hakkı ihlali davası hala devam ediyor. Fakat ABD'deki davalarda ibre Apple'dan tarafa kaymaya başladı. Her iki firmanında aldığı patentlerin birbiri tarafından izinsiz kullandığına kanaat getiren mahkeme, bundan sonraki işi parlamentoya bırakmıştı. ABD Parlamentosu ise her iki firmanın bazı modellerinin satışına yasaklama getiren yasalara imza atmıştı.

Apple'a getirelen yasaklama Bezay Saray'dan geri dönerken, aynı tutumdan Samsung yararlanamadı. Geçen Ağustos ayının sonunda Apple'a getirilen yasaklamaya Obama, red hakkını kullanırken, dün Samsung'a getirelen yasaklamaya onay verdi. Beyaz Saray 25 yıl aradan sonra ilk defa bir yasaya red hakkını kullanırken, aynı tutumdan Samsung'un yararlanamaması Güney Kore medyasında geniş yer aldı.


Bazı uzmanlar ise Obama'nın Apple'e ayrıcalık yapmadığı, FRAND ilkesi gereğince zorunluluk derecesi taşıyan patentlerin kullanımında esneklik olduğuna dikkat çekti.

Obama'nın onadığı yasa gereğince ABD'de artık Galaxy S, Galaxy S 2, Galaxy Nexus ve Galaxy Tap satışları yasaklandı. Samsung'un hep yeni modeller üreterek karının büyük bir oranını burdan kazandığına dikkat çeken Güney Koreli bir çok teknoloji uzmanı, söz konusu kararın Samsung'a büyük bir etki yapmayacağını düşünüyor.