CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir'in ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek toplantı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile anlaşmazlık yaşayan ilçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, belediye başkanları arasında bir savaş ya da krizin olmadığını söyledi.

    İzmir'de CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin daha sonra bir kamu kuruluşu olan İZSU Genel Müdürlüğü'nde ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Mustafa Balbay'a destek için İstanbul'a gittikten sonra İzmir'e dönen Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel de katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında bir savaşın, krizin olmadığını belirtti. Belediye başkanlarıyla toplantı yaptıklarını, toplantıda siyasetle ilgili yapmaları gereken işleri konuştuklarını ifade eden Tekin, başkanlar arasında kriz olmadığını yineledi. İzmir'de başkanlar arasında yaşananların kriz, savaş gibi benzetmelerle yansıtılmamasını isteyen Tekin, "Belediye başkanları arkadaşlarımızla bir araya geldik. Önümüzdeki süreçte siyasetle ilgili çok önemli yapmamız gereken işler vardı, onları konuştuk. Krizmiş, kavgaymış, savaşmış böyle yansıtmayın. Birçok belediye başkanının temel sorunları var. Her belediye başkanının kapısında 30 tane iktidar müfettişi var. Bunlar sorun değil mi? Bütün bu sorunları konuştuk. Hiçbir kriz yok. İzmir'de hiçbir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde de göreceksiniz. Bu suni yaratılmış sıkıntıların tamamı sona ermiştir. İlçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanıyla görüşmez mi, öyle bir sıkıntı yok.'' dedi.
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel de, toplantının son derece iyi ve güzel geçtiğini kaydetti. Yüksel, ''Kocaoğlu, Çin'e seyahati nedeniyle toplantıya katılamadı. Belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla bundan sonra her ay bir ilçede toplantı yapacağız. Her zaman kol kola, omuz omuza göreceksiniz. Herkes daha iyi hizmet etmek için bir araya geliyor. Tartışmaların temelinde de bu var.'' şeklinde konuştu.

    SOLAK: SORUN BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLME AŞAMASINDA

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sorun yaşayan belediye başkanlarından olan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da, sorunun büyük ölçüde çözülme aşamasında olduğunu söyledi. Toplantıdan şu haklı, bu haklı gibi bir sonuç beklemediklerini ifade eden Solak, "Kriz bitti diyebilmemiz için çok büyük gerekçelerimiz var. Genel Başkan yardımcılarımız bizleri dinledi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Çin gezisinden dönünce onunla da oturup konuşacağız. Sorun yok. Büyük bir ölçüde bu sorunun çözülme aşamasında olduğunu söyleyebilirim." dedi. Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Tekin'e belediyecilikteki sıkıntıları anlattıklarını da ifade eden Solak, "Tekin, araya girmiş durumda ve olumlu şeyler olacağını düşünüyorum. Önemli olan birbirimizle aramızda olan iletişim eksikliğinin giderilmesiydi. Bugün o iletişim eksikliğinin giderildiğini görüyorum.'' açıklamasında bulundu.