Gaziantep’te bir taş ocağı işletmesi sık sık dinamit atınca binalar çökme derecesine geldi. Gaziantep’in Karataş mevkiinde taş ocağına yakın İpek Sitesi oturanları evlerinin çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu savunarak eylem yaptı.

Binaların dış cephesi ile evlerin odalarında ciddi çatlakların olması site sakinlerini harekete geçirdi. Atılan dinamitlerden rahatsız olan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Fakat vatandaşların talebine cevap gelmeyince vatandaşlar soluğu sokakta aldı. “Sitede dinamit istemiyoruz” diye bağıran vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı. Evlerine girmekten tedirgin olan vatandaşlar yetkililerden atılan dinamitin durdurulmasını istedi. Evlerinin duvarlarında çatlaklar meydana gelen vatandaşlar, yaşam tehlikesi geçirdiklerini savundu.

İpek sitesi yöneticisi Ali Çokgezici, “Evlerimizin yanında bulunan taş ocağında sürekli dinamit patlatılıyor. Haftada bir defa iken üçe çıkarıldı. Dinamitin şiddeti sürekli artırılıyor. Evlerimiz çok şiddetli sallanmaya başladı. Çok zaman korkudan balkondan aşağı atlamak isteyenler oldu. Bununla alakalı daha önce Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) başvuruda bulunduk. Jandarma geldi. Gerekeni yapacağını söyledi. Çekim yaptı ama hala bir sonuç gelmedi.” dedi.

Binaları 150- 200 metre aşağısında kum ocağı mevcut olduğunu hatırlatan Rahim Oturaklıoğlu ise, “Belki kum ocağı işletilmek için ruhsatlar alınmış olabilir ama binamızın tarihine baktığımızda bir buçuk sene evveliyatına dayanıyor. Kum ocağının tarihi daha önceki bir zamandır.” diye konuştu. Her an her dakika sanki deprem oluyormuş gibi çocuklarının psikolojik bunalıma girdiğini belirten Oturaklıoğlu, “Bu durum ruh sağlığını etkileyerek ileride olumsuz sonuçlar doğurabilir. Şuanda can ve mal güvenliğimiz tehlike altında. Yetkililere sesleniyorum siz burada oturmuş olsanız taş ocağını anında kapatırsınız. Burada dünya kadar insan yaşıyor.” ifadesini kullandı.

Binaların birinde çöküntü yaşandığını ifade eden Mehmet Çelik isimli site sakini de, bir seneyi aşkın süredir bu binalarda oturduğunu belirterek, “Ben işe gittiğimde hanımım ve çocuklarım yalnız oturmaktan korkuyorlar. Bir sene önce burada inşaat halindeki bu binalara taş ocağı olmasına rağmen nasıl imar veriliyor? Burada bir yanlışlık olması lazım, ben birilerini suçlama istemiyorum ama bu sorunu yetkililerin çözmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.