CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yazılı bir açıklama yaparak sigaranın insan sağlığına zararı kadar Beşir Atalay’ın da hukuka adalete o kadar zararı olduğunu belirterek görevden alınmasını istedi.

Başbakana çağrı yaparak Atalay’ı görevden almasını isteyen Tamaylıgil’in yazılı açıklaması şöyle:

“ Sayın Başbakan zamları gözlerden gizlemek için sigara tiryakisine bırak, içki içene az iç, diyor ancak elektrik ve doğalgaz zamları için henüz söyleyecek sözü olmadığını ortaya koyuyor.

Kabul edelim ki sigara sağlığa zararlı, bunu tıp da bilim de doğruluyor. Ancak ortaya çıkan gerçekler bir doğruyu daha gözler önüne serdi. Şüphelileri, suçlarını gizlemeye , delilleri yok etmeye, karartmaya çağıran eski İçişleri Bakanı bugünün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da hukuka adalete zararlıdır , sadece bu da değil Bakan Atalay yolsuzluklarla mücadelenin önündeki engeldir.

Sayın Başbakan nasıl olsa hukuku adaleti hizaya getirdiniz, yakınlarınızdakine bir zarar gelmeyecek güvencesiyle rahat olabilirsiniz, bu yüzden hukuktan korkmuyor da olabilirsiniz bari dolandırılan, inançları ile oynanan mütedeyyin insanlardan utanın, onların tepkilerinden korkun. Kul hakkı yiyenlere destek olan bakanı yanınızdan uzaklaştırın.

İnsan sağlığına önem verir gibi davranarak zamları gözlerden gizlemek ne kadar ayıpsa yolsuzluk yapanları uyaran köstebeğe kol kanat germek de o kadar ayıptır.”