Sultangazi Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim, kültür ve sağlık alanında gelişime ortak olmayı sürdürüyor. Aile değerlerinin korunmasını amaçlayan “Canım Ailem”, anne adaylarına rehberlik eden “Bilinçli Anne, Sağlıklı Nesil”, engellilerin yaşam koşullarını kolaylaştıran “Birlikte Mutluyuz”, genç nesillerle yaşlıları buluşturan “Nesilden Nesile” projeleri ile yüzlerce kişiye ulaşıldı.

Sultangazi Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim, kültür ve sağlık alanında gelişime ortak olmaya devam ediyor.

"Canım Ailem"
Aile değerlerinin korunup gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan “Canım Ailem” projesi ile şimdiye kadar 350 aile ziyaret edildi. Proje kapsamında Psikolog ve Sosyal Hizmetler uzmanlarıyla birlikte evlere ziyaretler yapılıyor. Misafir olunan ailelere danışmanlık hizmetleri verilirken; hafta sonu aile bireyleriyle birlikte yapılan ilçe turundan sonra İstanbul’un tarihi ve turistik mekanları geziliyor.

“Nesilden Nesile”

Genç nesillerle çınarları buluşturan “Nesilden Nesile” projesine şimdiye kadar 900 kişi ortak oldu. Kuşaklararası buluşmayı sağlayan projede yaşlılar deneyimlerini gençlerle paylaşıyor. Proje kapsamında Psikolog ve Sosyal Hizmetler uzmanlarının sunduğu seminere katılan gençler ve yaşlılar, bilgi ve kültür alışverişinde bulunuyor. Yaşlılarla beraber İstanbul’da boğaz turu ve kültürel geziler yapan gençler, onlara yalnızlıklarını unutturacak güzel bir anı bırakıyor.


“Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil”


Anne adaylarına rehberlik eden “Bilinçli Anne sağlıklı Nesil” proje ile hamilelikte sağlıklı bir süreç geçirilmesi, kolay doğum ve bilinçli çocuk yetiştirilmesi sağlanıyor. Bu yıl 510 kişinin faydalandığı projede alanında uzman doktor, psikolog ve fizyoterapistlerle eğitimler veriliyor. Anne adaylarının bilinçli bir hamilelik süreci yaşamasını sağlayan proje sonunda katılımcılara yeni doğan çantası hediye ediliyor.

“Birlikte Mutluyuz”

Sultangazi Belediyesi, engellilerin hayatını kolaylaştıran “Birlikte Mutluyuz” projesi ile de engellilerin ailelerine ulaşıyor. Engelli ailelerine destek amaçlı yürütülen projede Psikolog ve Sosyal Hizmet Uzmanıyla birlikte ziyaretler gerçekleştiriliyor. 250 engelli ailesine ulaşılan hizmet ile engelli vatandaşların bakımını üstlenen aile bireylerine bilgilendirme yapılıyor.