Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü etkinlikle kutladı. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kadınların her günde hatırlanması gerektiğini belirterek, “Kadınlar; yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız sunandır” dedi.

Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sultangazili kadınları bir araya getirdi. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile eşi İlknur Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen ile muhtarlar ve çok sayıda kadın katıldı.
Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınları sadece bir günde hatırlamamak gerektiğini söyledi. “Kadınlar; yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız sunandır” diyen Başkan Altunay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Kadınları sadece mesaj vermekle değil; sadece bir çiçek göndermekle değil, sadece bir güne sığdırmakla değil; onların mutluluğunu temele yayarak; o mutluluğu dünya üzerinde temin etmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Ülkemizde şiddet ve acı olaylarını yaşıyoruz. Aile dokusunun temellerini siz kadınlar atıyorsunuz. Ve onun yaşaması için en büyük mücadeleyi sizler yürütüyorsunuz. Çocukları büyütüyor ve yarınlara sizler hazırlıyorsunuz. Bu kadar dinamik bu kadar önemli olan kadınlarımıza şiddeti reva görmek insanlık ayıbıdır. Sevgiyle, sevgiyi büyütürsünüz. Ne kadar ilgi gösterirseniz o kadar ilgi görürsünüz. İnsan ilişkilerinde en önemli şey sevgidir. Bunu başardığımız taktirde dünya çok güzel olacak. Kadınlarımızı sevmeyi öğrendiğimizde dünyayı da değiştireceğiz”

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da kadınların gününü kutlayarak kadınlarla erkeklerin bir bütün olduğunu söyledi.
Programda eğitimci yazar Saliha Erdim kadınlarla bir araya gelerek, kadınların toplumsal hayattaki yeri üzerine bir söyleşi sundu. Kadınların toplumun temel yapıtaşı olduğunu hatırlattığı Erdim, “Çocuklarımızı yetiştirirken onların ahlaki değerlerle yetişmesini sağlamalıyız. Sağlıklı bir toplum istiyorsak; çocuklarımızı sevmeli; kadınlarımıza iltifatlar söylemeliyiz. Kadınlarımız kalbiyle, yüreğiyle, aklıyla güzeldir; cep telefonuyla, botoksuyla, makyajıyla değil” dedi.
Programda ayrıca Fasl-ı Bahar isimli fasıl grubu da sevilen Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdi.