Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Koç, Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Nişantaşı Üniversitesi Uzman Kadrosu, Gençlik Meclisi Başkanvekili Mükremin Kaya, Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri ile 100’lerce öğrencinin katıldığı program yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, yaptığı açılış konuşmasında bütün katılımcılara teşekkür etti. Yiğit “ biz yola çıktığımız günden bu yana Sultangazi gençliğini bir adım öteye götürebilmek için durmadan çalıştık yeri geldi uykusuz kaldık ama çalışmaya ara vermedik. Birlik Beraberlik içerisinde yıllarca bu çatı içerisinde yer aldık. Sultangazi’yi aşarak Ulusal anlamda gençlik çalışmalarında ses getirdik. Bunun sonucunda  “Türkiye’nin En İyi Gençlik Meclisi” olduk. Ve şimdi Ulusal anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Bekir Koç yaptığı konuşmada “ ışıl ışıl parıldayan gözlerinize baktığımda kendi gençliğimi görüyorum. O zaman imkansızlıklar içinde buradan Küçükköy İmam Hatip Lisesine giderdim. Çalıştım şu an buradayım sizlerde inanarak ve kaderin üstünde bir kader olduğunu bilerek çalışırsanız emin olun şu an hayal edemeyeceğiniz yerlere gelebilirsiniz” dedi.

Hedef ve hedef belirlemenin önemini Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi NLP Uzmanı Burak Kılanç öğrencilere anlattı. Acar, Geçmiş yıllarda ÖSS – YGS – LYS’lere giren kişi sayısı, üniversiteye yerleşen kişi sayısı gibi konulara da değindi.

Nişantaşı Üniversitesi Tanıtım Yöneticisi Dilek Gürbüz, Kariyer yönetimi ve Üniversitelerin dağılımı konusunu ele aldı.

Girişimcilik ile gençliği girişimciliğe yönlendirme üzerine konuşmasını gerçekleştiren Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Gökçe Ünal Girişimcilik ile Girişimciliğin Kariyer üzerinde ki etkisini aktardı.